ye-logo.v1.2

Автівки німецьких нацистів та бізнесменів зі штатів проїдуться вулицями Кам'янця-Подільського

Культура 2030
Фестиваль стартує 8 червня.
Фестиваль стартує 8 червня.. Фото: прес-служби міської ради

ІІІ Міжнародний фестиваль традиційно відбуватиметься у мальовничому Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. 8-10 червня

Головна тема "РетроФесту" — головний убір. Великі й малі, шкіряні й солом’яні, чоловічі й жіночі - всі-всі власники актуального у червні елементу одягу візьмуть участь в параді капелюхів і капелюшків Fashion Retro. Також відбудеться майстер-клас зі створення вуалетки — короткої вуалі, прикріпленої до шпильки.

Тим часом, у центрі старовинного міста на площі Вірменський ринок виставлять блискучі й відреставровані автомобілі, що возили різні покоління людей.

Серед них - німецький представницький Horch 951 1937 року випуску, яким пересувалося верхівка нацистської Німеччини, американський Packard 120 1938, що був популярний серед бізнесменів у США, один із небагатьох ЗІС-110 1946 року, створений у СРСР для вищого керівництва держави. Буде і легендарний французький Citroen 2CV 1959 року, який мав прізвисько "Каченя".

Організатори фестивалю влаштовують третій із шести етапів Кубку України з ралі на ретроавтомобілях і конкурс елеганції екіпажів. Маршрут ралі пролягатиме від мурів Старого Замку до одного з цікавих туристичних об’єктів Хмельниччини.

У рамках фестивалю пройде масштабна фотовиставка, присвячена чи не найосновнішому головному уборові панянок «Жіноча мансарда: 100 років головних уборів у 100 фото». На "РетроФесті" діятиме фестивальний лекторій, де можна буде дізнатися багато нового у доступній формі.

Окрім цього відбудуться покази ретрокупальників, аксесуарів і ретрообразів. Наймолодші відвідувачі зможуть взяти участь у конкурсі RetroKidsShow. Діти різного віку не лише будуть зірками фестивального подіуму, а й створять колекцію одягу в стилі ретро для ляльок.

«Це не просто фестиваль. Це, перш за все, настрій, - говорить організатор і засновник заходу Олена Дика. - Щоб здолати півтисячі кілометрів на ретроавтівці або створити костюм в стилі ретро для своєї ляльки, - потрібен саме відповідний настрій. Це та головна родзинка фесту, яка будь-якого відвідувача може раптово перетворити в учасника!».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую