ye-logo.v1.2

«Я – дитина, я – не синдром Дауна!»: у Хмельницькому відкрили фотовиставку

Культура 2667
До експозиції увійшли 47 портретів "сонячних" дітей
До експозиції увійшли 47 портретів "сонячних" дітей. Фото: автора

Її автором став херсонський фотограф Олександр Андрющенко, який присвятив свій проект «сонячним» діткам.

Сьогодні, 31 травня у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка «Сонячні діти. Перший дотик». Її автор – Олександрин Андрущенко на відкриття виставки не приїхав. Як пояснили в музеї, митець мав на це особисті причини.

Проте це не завадило сьогодні відкриттю виставки, яка проходить під гаслом «Я – дитина, я – не синдром Дауна!».

«До експозиції увійшли 87 фотографій. Виставку умовно можна розділити на дві частини. В одній, представлені портрети «сонячних» діток. В другій – вже дорослих людей з синдромом Дауна, – розповів під час відкриття виставки директор музею-студії фотомистецтва Віталій Савін. – Автор робіт порушує нелегку тему, але поборовши усі стереотипи, він показав через свої роботи багатьом українцям, що люди, які мають 47 хромосом є такими ж людьми як і ми».

Алла та Олексій зі свою неймовірною Сонею - донею

На захід прийшли не лише шанувальники фотомистецтва, а й родини, які мають «сонячних» діток. Хмельничани Олексій Балаботкін та Алла Кеба прийшли зі свою особливою донечкою Сонею.

«Багато хто думає, що життя закінчується після народження «сонячної» дитини, але насправді це не так. І саме цю думку автору фотовиставки вийшло передати. «Сонячні» діти, як і всі, хто прийшов у цей світ, мають право на щастя і повноцінне життя. Зайва хромосома не повинна стати перепоною. Для адаптації у суспільстві вони потребують значно більше зусиль і уваги близьких їм людей, ніж «стандартні», - сказав Олексій Балаботкін.

Переглянути фотороботи Олександра Андрущенка можна буде до 19 червня у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56).

Фото, які представлені на виставці, випромінюють тепло та позитив

З понад тисячу відзняних кадрів Олександром Андрющенком, ці роботи увійшли до експозиції

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую