ye-logo.v1.2

Разом із муралом у центрі Хмельницького з’явиться нова фотозона

Культура 4500
Малюнок добре видно із вулиці Проскурівської
Малюнок добре видно із вулиці Проскурівської. Фото: автора

Усі роботи планують завершити до кінця липня.

В обласному центрі незабаром з’явиться новий мурал та фотозона. Уже кілька днів стіну будинку на вулиці Проскурівській, 56 розмальовує хмельницький художник Андрій Томчишин. Як розповідає митець, у планах завершити роботу до кінця липня.

«Зараз я малюю вже неіснуючий будинок Берлянта, який колись був на місці меморіалу «Ангел Скорботи». Цю унікальну будівлю у стилі бароко підірвали перед початком Другої світової війни. Знаходилась вона якраз на куті. Також буде зображено існуючий будинок, - де зараз музей-студія фотомистецтва. Біля них намалюю фотографа зі старовинною масивною фотокамерою, який ніби знімкує ці будівлі», - зазначає Андрій.

За його словами, так виглядатиме мурал у верхній частині будівлі, його буде добре видно із вулиці Проскурівської. Внизу, де зараз електрощитки, Андрій Томчишин із металу зробить дві мінімалістичних скульптури, на зразок старовинних фотоапаратів. Каже, місце стане новою оригінальною фотозоною Хмельницького.

Сьогодні розпочали розмальовувати іншу сторону стіни

«Проект дуже оригінальний і складається із кількох різних, об’єднаних тематично, елементів. На стіні ще буде вільне місце і, думаємо, написати інформацію про наш, єдиний в Україні музей фотомистецтва», - додає митець.

Там де зараз електрощитки - з'явиться фотозона

Художник розповідає, аби сформулювати загальну ідею малюнку, спілкувався із місцевими краєзнавцями та митцями. Андрій називає свою роботу не просто намальованою картиною, а своєрідним дослідженням з історичним підтекстом, яке незабаром інтерпретує на будівлі.

Нагадаємо, з міського бюджету на утеплення стіни та створення нового муралу виділили 290 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую