ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 9-15 липня

Культура 3419
Цього тижня хмельничанки зберуться на велопарад
Цього тижня хмельничанки зберуться на велопарад. Фото: З архіву

Програма заходів.

Навіть у сезон літніх відпусткок у Хмельницькому буде чим зайнятися протягом тижня. Хмельничанам підготували чергову порцію заходів для активного та приємного дозвілля.

У вівторок письменниця Лора Підгірна презентує свою книгу "Омбре над темрявою і світлом", у четвер одеський письменник Олег Куцький відкриє в нашому місті виставку фотографій "Довга дорога". У п’ятницю в «Мистецькому дворику» запланували показ фільму під відкритим небом. Запрошуюють на кіно усіх охочих.

Вже традиційно для нашого міста відбудеться дівочий велопарад «Леді на велосипеді». Цього разу його проведуть 15 липня. Четвертий рік поспіль юні хмельничанки збираються разом на своїх двоколісних, щоб проїхатися центральними вулицями міста.

Якщо ж вам хочеться провести уікенд за межами міста, у Кам’янці- Подільському протягом суботи-неділі триватиме атмосферна музична подія «ZAGATA FESTIVAL 2018». Фестиваль об'єднає на одній сцені відомих і дуже різних музичних виконавців.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм", виставку пастелей "Метаморфози" Бориса Негоди і міжнародний проект «Сергій Параджанов. Імпресія дотику», створений з нагоди 45-річчя кінострічки «Тіні забутих предків». У музеї історії міста експонується виставка робіт «Райські мелодії подільського візерунку».

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (9 липня)

Фото: feedbackr.io

Книжкова виставка «Обереги української родини»

8 липня – український день родини. З нагоди цього свята в читальному залі демонструється книжкова виставка. Література, яка представлена на виставці, розповідає про давні традиції українського народу щодо створення родини, виховання дітей в любові до людей, природи, рідного краю, мови, пісні. Особлива увага приділена літературі, що присвячена оберегам української родини, завдячуючи яким народ зберіг свою родовідну пам’ять, історію, культуру. Виставка розкриває взаємовідносини в родині, допомагає правильно виховати підростаюче покоління в гармонії та родинному затишку.

Коли: 9:00

Де: Хмельницька обласна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Вівторок (10 липня)

 

Фото з архіву

Презентація книги Лори Підгірної "Омбре над темрявою і світлом"

"Кам'янець-Подільський, Україна. Архівний ревізор Едіта випадково знаходить вцілілі клейноди ордену лицарів Храму, однак на цю тему у місті накладено неофіційне табу, а знахідка веде її далі, до загадкового артефакту, який свого часу тамплієри привезли на Поділля. Із розгадкою таємниці Едіті допомагає католицький священик отець Люк. За містичним артефактом полюють спецслужби й таємні товариства. Минуле та сьогодення переплітаються. Нитки, що пов'язували історії і долі багатьох людей у минулому, одна за одною тягнуться до тих, хто мешкає у Кам'янці-Подільському сьогодні. Старовинне підземелля Кам'янецького замку перетворюється на поле битви добра і зла. Герої проходять випробування, але чи ті, хто називає себе друзями, є такими насправді? Вірити можна тільки собі, бо ціною пошуків Чаші Омбре може стати власне життя...".

Коли: 15:00

Де: Хмельницька міська централізована бібліотечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

Середа (11 липня)

Фото: автора

Лекція "Літочитання, або За що варто любити Ремарка"

Юлія Рахно розповість, що почитати влітку, зосередившись на творчому доробку Ремарка.

Коли: 18:30

Де: Центр розвитку театру "Час Т", вул. Проскурівського підпілля, 71

Вартість: по програмі "Pay what you want"

Четвер (12 липня)

 

Фото: з архіву

Виставка фотографій "Довга дорога" Олега Куцького

Олег Куцький має 104 нагороди з міжнародних виставок та конкурсів, зокрема 33 золоті медалі. Про добірку світлин "Довга дорога" автор думає так: "Дуже складно та важко писати про дорогу. Дорога безкінечна, початок та кінець дороги — загубились в безкінечності... Безкінечність повита туманом та розмита часом і також — дорогою... Тому дуже короткі нотатки на краю дороги про цю фотовиставку".

Коли: 16:00

Де: Хмельницький музей-студія фотомистецтва, вул. Проскурівська, 56

Вартість: безкоштвоно

Школа медіаграмотності

Дорослі відвідувачі центральної бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи зможуть пройти серію тренінгів у «Школі медіаграмотності». Тренерка - Тамара Козицька. Випускники Хмельницької «Школи медіаграмотності» зможуть: зрозуміти, як працюють медіа та проаналізувати власний медіапростір; усвідомити механізми впливу медіа та розвинути навички критичного мислення та аналізу інформації; навчитися чіткіше виявляти пропаганду, фейки та маніпуляції в медіа, щоб не підпасти під їхній вплив; розібратися, як відбуваються інформаційні війни, щоб захиститися самим та захистити своїх близьких.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька міська централізована бібліотечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

П'ятниця (13 липня)

 

Фото: автора

Перегляд фільму «Запалюючи зірки» Енді Годдара

У мистецькому дворику дивитимуться фільм просто неба. Енді Годдар зняв свій дебютний повнометражний фільм про американських поетів Ділана Томаса та зовсім майже невідомого в нас Джона Брінніна. Дія відбувається в далеких п'ятдесятих роках минулого століття в Нью-Йорку...

Коли: 21:00

Де: Мистецький дворик ДМШ №1 ім. М. Мозгового, вул. Проскурівська, 18

Вартість: безкоштовно

Субота (14 липня)

 

Фото: з Фейсбуку

Міський фестиваль-конкурс на краще дитяче свято «Гуляночка»

Фестиваль "Гуляночка" продовжується і сьогодні відбудеться конкурс на краще дитяче свято.

Коли: 17:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40.

Вартість: безкоштовно

ZAGATA FESTIVAL 2018 

Найатмосферніша музична подія цього літа у Кам'янці-Подільському – це, безумовно, ZAGATA FESTIVAL 2018. У середині літа на території Руської брами відбудеться другий «Загата-фестиваль», що об'єднає на одній сцені відомих і дуже різних музичних виконавців. На головній та акустичній сценах для вас гратимуть не лише артисти з України, а ще й з Європи, Британії та США. Окрім музичних виступів, ви зможете відвідати кіномайданчик та взяти участь у різноманітних перформансах, які відбуватимуться під час фестивалю. Також на території фестивалю будуть розташовані бари та фудкорти, де ви зможете відпочити та підкріпитися. Тут знайдеться що послухати та куди себе подіти кожному.

Коли: 14:00

Де: Кам'янець-Подільський, Руська брама, вул. Руська

Вартість: 199 грн – квиток на один день; 299 грн – абонемент на два дні фестивалю

Неділя (15 липня)

Фото: з архіву

Велопарад "Леді на Велосипеді"

Дівочий велопарад “ЛЕДІ НА ВЕЛОСИПЕДІ” проходить четвертий рік поспіль. Цьогорічна тематика - бантики. Кожна учасниця повинна оздобити велосипед/одяг/зачіску бантиками. Перед заїздом відбудеться безкоштовна фотосесія для кожної учасниці. Після велопараду будуть проведені конкурси та лотерея.

Коли: 17:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Концерт "Українська скрипкова соната"

Участь беруть Олександр Козаренко (фортепіаоно, м. Львів), Лідія Шутко (скрипка, м. Львів). У програмі Б. Лятшинський "Соната для скрипки і фортепіано", тв. 19; М. Скорик "Соната для скрипки і фортепіано №1", "Соната для скрипки і фортепіано №2"; О. Козаренко "Sonata quasi una Fantasia".

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 40-50 гривень

Міський фестиваль-конкурс із соціальних та вуличних танців "Нестримний потік"

Щонеділі з 1 до 29 липня о 19.00 на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбуватиметься міський фестиваль-конкурс з соціальних та вуличних танців «Нестримний потік». Цей фестиваль проводиться з метою комунікації між танцювальними клубами та колективами міста, популяризації здорового способу життя та змістовного дозвілля мешканців.

Коли: 19:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую