ye-logo.v1.2

Австрійське видавництво видало книгу про село на Хмельниччині

Культура 5607
Фотограф каже, працював над проектом протягом 8 років
Фотограф каже, працював над проектом протягом 8 років. Фото: klyuch.com.ua

Про автора фотографій, ідею та особливості роботи над проектом пише місцеве видання.

"Гораївка – село, яких в Україні тисячі. Але для фотографа Анатолія Бабійчука воно має свій образ, котрий він закарбував на світлинах. Роботи Бабійчука привернули увагу австрійського видавництва «Fotohof edition», що й видало фотокнигу «Horaivka». «Він зробив портрет Гораївки, показав сільські життєві реалії України. Він робить добротну сучасну фотографію", – цитує німецьке німецьке видання Deutsche Welle (DW) місцева газета «Ключ».

Журналісти поспілкувалися із фотографом під час його цьогорічної поїздки до Гораївки.

Анатолій Бабійчук народився 8 липня 1975 року в смт Соснівка Львівської області. Проживав і навчався у м.Червоноград. Згодом вступив на економічний факультет Київського національного унівеситету ім.Шевченка. Був на практиці в Німеччині, а у 1998 році продовжив навчання у Віденському економічному університеті і згодом у Віденській академії мистецтв на відділення «Фотографії та образотворчого мистецтва». Там він і познайомився зі своєю дружиною Олесею, уродженкою села Гораївка тепер уже Староушицької громади Кам'янець-Подільського району.

«Починаючи з 2009 року, я щоліта проводжу в Гораївці один-два тижні. Завдяки тому, що моя дружина родом з Гораївки, я швидко познайомився з життям цього села та його мешканцями. Я брав камеру і штатив та йшов у село. Знайомився, спілкувався з людьми, переважно так, наче ми були близькими друзями, навіть родичами. Я питав їх, чи не хотіли б вони, щоб я зробив їм портретну фотографію. Переважна більшість людей погоджувалися й охоче розповідали про себе і село. Я почав занотовувати ці життєписи і швидко зрозумів, що без них книга буде неповною. Здійснюючи цей проект, я не шукав сенсації, а на прикладі Гораївки вивчав минуле і теперішнє краю, в якому я народився і виріс. Я щиро дякую мешканцям села Гораївка за їхню активну участь, без якої реалізація цього проекту була би неможливою», – розповів Анатолій.

Одна зі світлин, яка увійшла до книги.

Фотограф розповідає, що працював над проектом протягом 8 років і зробив майже півтисячі світлин. Перед тим, як видати фотокнигу, він проводив фотовиставку в рамках «Європейського місяця фотографії», що проходив в 2016 році у Відні (Австрія).

На виставці були представлені 65 робіт, а до фотокниги увійшло 95, які фотограф обирав спільно із видавництвом «Fotohof edition».

До речі, книга «Horaivka» продається в Європі та Америці. Її вартість 33 євро. В Україні фотокнигу можна придбати тільки через автора. А самі жителі села ще й досі не бачили книгу. Автор каже – планує провести презентацію.

Повну версію інтерв’ю з Анатолієм Бабійчуком можна прочитати за посиланням.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую