ye-logo.v1.2

Про досягнення та проблеми в галузі культури Кам’янця-Подільського

Культура 2890
Фото: СВ-Клуб

18 лютого, в сесійній залі Кам’янець-Подільської міської ради відбулась розширена нарада з питань підведення підсумків роботи установ культури у 2010 році

Про досягнення, проблеми, а також перспективи культурної галузі міста впродовж майже 2-х годин розповідала начальник відділу культури Кам’янець-Подільської міської ради Чорнобиль Ольга. Вона повідомила, що за минулий рік в культурному житті міста було зроблено чимало. Про це красномовно свідчить той факт, що лише в стінах міського Будинку культури за звітний період відбулось 476 заходів, на яких побували близько 273,2 тис. глядачів, а стараннями працівників Кам’янець-Подільського історичного державного музею-заповідника було організовано 38 масових заходів, та значно зросла кількість бажаючих взяти участь у екскурсіях. Було відзначено кращих та висловлено щиру подяку за проведену роботу.
Щодо проблем, то їх у культурі на сьогодні також вистачає. Торкаючись теми фінансового забезпечення галузі, матеріально-технічного і кадрового забезпечення її закладів, варто сказати що зараз працівники культури змушені виходити з того, що є. З виступів керівників (творчих шкіл, централізованої бібліотечної системи, МБК, музею) стає зрозумілим те, що матеріально-технічне забезпечення цих закладів бажає бути кращим. Колективи намагаються самостійно шукати шляхи заробляння грошей, оскільки бюджетних коштів не вистачає на створення відповідних умов для функціонування та розвитку культури нашого міста. До того ж в цьому році в порівняні з попереднім видатки на галузь значно скоротились.
Наскрізним упродовж зібрання було питання якісного показника культури. Зокрема, говорилось про те, що хоч і творчі колективи нашого міста беруть участь у різноманітних дрібних конкурсах, проте існує проблема, коли серед учасників масштабних конкурсів немає представників Кам’янця-Подільського. А це є запорукою розвитку і вдосконалення.
Тому, начальник відділу культури ще раз закликала своїх колег, незважаючи на скрутні часи, згуртуватись та плідно працювати на благо культурного життя рідного міста.

Джерело http://novini.net.ua/

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую