ye-logo.v1.2

Організатори «RespublicaFEST» розповіли, чи відбудеться фестиваль наступного року

Культура 3014

На заході започаткували кілька соціальних проектів.

Минуло майже два тижні після «RespublicaFEST», який цьогоріч переїхав і відбувався на території Молодіжного парку у Хмельницькому. Окрім музичних, на фесті реалізували кілька соціальних проектів, серед них і екоменджмент.

Зокрема, усіх гостей закликали прибирати за собою сміття, сортувати і викидати у спеціально призначені для певних відходів контейнери. Біля самих же смітників активісти розповідали гостям фестивалю, куди і що викидати. Як розповідає директор «RespublicaFEST» Андрій Зоїн, реалізація цього задуму вдалася.

«Організатори, спільно із якими ми організовували проект, приїжджали на фестиваль інкогніто і проводили перевірку. Як результат, надіслали нам листа, де вказано, що за реалізацію задуму нам поставили 9 із 10. Серед їхніх побажань – наступного року встановити на території проведення фесту велопарковки, бо дійсно було багато відвідувачів на велосипедах», - каже директор.

За його словами, усі контейнери для сортування сміття, які надали організації, повернули вщент заповненими. Та головна ідея була не стільки зібрати сміття, а показати людям, що це треба робити. Організатори намагалися зробити акцент на популяризації сортування серед населення.

Вдалим називає Андрій і сам фестиваль «RespublicaFEST» у Хмельницькому. Зізнається, що має мету провести фест на тому ж місці і наступного року, та не все так просто.

«Як організатор, можу сказати що «RespublicaFEST» у Хмельницькому була набагато кращою, ніж у Кам’янці-Подільському. Люди їдуть у Кам’янець, бо там хочуть подивитись на фортецю. Але вони бачать тільки один бік таких відвідин і ніхто не думає про кількість травмованих людей, які падають з тих скал і каміння, що сиплеться після дощу», - зізнається Андрій Зоїн.

Додає, що в Кам'янці-Подільському важко уявити площу, де можна зібрати 12 тисяч людей, які прийшли б, наприклад, на "Бумбокс" чи "Мотор'роллу" з оркестром. Там максимум поміщається 4 тисячі осіб. На території Молодіжного парку у Хмельницькому легко вміщається понад 12 тисяч.

«Звісно, коли фестиваль переїжджає є ті, кому це подобається, а кому – ні. Наприклад, мої друзі з Хмельницького, всі в захваті. А є люди, які приїжджають з Києва чи Харкова і люблять західну Україну за її фортеці, то, звичайно, їм не дуже. Нічого не зробиш. «RespublicaFEST» - це фестиваль, який їде у те місто, якому він потрібен», - зазначає організатор.

Чи відбудеться «RespublicaFEST» наступного року у Хмельницькому Андрій Зоїн остаточної відповіді не дає. Каже, потрібно узгодити все з міською владою.

«Ми будемо на цю тему розмовляти з міською владою. Від нас, як організаторів, точно «так». Нам все сподобалось і готові привести ще більше людей наступного року, якщо в цьому буде потреба. Але спочатку треба проконсультуватись і отримати відповідні дозволи», - розповів Андрій Зоїн.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую