ye-logo.v1.2

Фестивальна осінь та господарські плани: що чекає обласний театр з новим керівником

Культура 2189
У нового директора багато планів
У нового директора багато планів. Фото: автора

Будівлю театру хочуть утеплити.

Уже понад місяць посаду директора Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького займає Андрій Ковальчук. За цей час встиг познайомитись із колективом і зрозуміти, що треба міняти.

«Я дуже задоволений колективом. Люди працьовиті, десь може хтось чогось не знає, але це від них не залежало. Наразі готуємось до нового театрального сезону в Хмельницькому. Окрім того, поїдемо на фестиваль в Тернопіль з комедією Мольєра «Скупий». Також запросили в Чернівці. Там плануємо показати «Божевільна ніч або 13»», - каже директор.

За його словами, наступного року в жовтні хочуть відновити театральний фестиваль у Хмельницькому, щоб колективи з усієї України приїздили до нас. Кілька років тому в обласному центрі був подібний захід. Він мав назву «На краю осені з Мельпоменою». Чи залишиться назва такою ж, чи буде зміненою, поки Андрій Ковальчук говорити не береться.

У 2019 також хочуть зайнятись і господарською діяльністю, зокрема утепленням приміщення обласного театру. З цим питанням сподіваються на допомогу влади.

«Театр - це величезна будівля. Зрозуміло, що є питання з підготовки до осінньо-зимового періоду. Але в цьому році ми вже мало що можемо встигнути. У наступному плануємо подати кошторис на утеплення театру згідно з програмою по енергоощадності. Хочеться утеплитися, як утеплюються адміністративні будівлі. Це дасть можливість створити адекватні і законні умови праці для акторів і відпочинку глядачів. Наразі ми промиємо усю систему опалення і замінимо кілька старих батарей на сучасні» - зазначив Андрій Вадимович.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую