ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбудеться допрем’єрний показ української народної кінострічки "Чорний Козак"

Культура 2288
Зібрані кошти буде передано на реабілітацію воїнів, які отримали поранення під час бойових дій
Зібрані кошти буде передано на реабілітацію воїнів, які отримали поранення під час бойових дій. Фото: uain.press

На створення фільму пішло майже 10 років.

 Фільм про містичну історію кохання, героїзм, звичаї та магію, за мотивами казки Сашка Лірника, в широкому прокаті буде з 25 жовтня. У п’ятницю ж, 19 жовтня, у Хмельницькому пройде допрем’єрний показ «Чорного козака».

«Кіно, що створене за волонтерські кошти, і всі гроші, які будуть отримані від прокату буде віддано на допомогу пораненим воїнам, тим, хто боронить нашу Неньку зараз. Кіно-казка, історія містичного кохання. Романтичний сюжет, традиції, культура вплітаються в звуки схрещених щабель», - пишуть організатори.

Фільм знято народною кіностудією «Мальва» та громадською ініціативою «Толока. Легедзине». Єдина професійна акторка, яка зіграла у фільмі, Марина Юрчак. За сюжетом, події відбуваються в ХVII столітті.

Козацька вдова Ганна помічає, що вночі хтось став допомагати по господарству. Підстерігши, вона побачила козака, одягненого в чорне. Закохавшись в нього, жінка дізнається, що він проклятий сотником. Тепер лише вночі козак може вийти зі спільної могили, щоб допомогти людям. Якщо запізниться до сходу сонця — залишиться там назавжди.

Допрем’єрний показ фільму «Чорний козак» пройде у кінотеатрі імені Т. Шевченка. Початок о 19 годині. Вартість квитків – 60 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую