ye-logo.v1.2

Гірська та гостинна: у Хмельницькому представили виставку світлин присвячених Грузії

Культура 2162
Виставку можна переглянути до 12 грудня
Виставку можна переглянути до 12 грудня. Фото: автора

В експозиції – 70 фоторобіт.

У виставковій залі Хмельницької школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва учора, 15 листопада, презентували виставку фотографій про Грузію - «Дарунок Бога». До експозиції увійшло близько 70 світлин зроблених авторами-професіоналами із Харкова – Володимиром Оглобліним та Оленою Долженко. На знімках зображені природа та побут мешканців трьох районів Грузії – гірської Сванетії, Казбегі й майже невідомої Тушетії.

«Грузія – надзвичайна країна із надзвичайними людьми, які дуже тепло ставляться до гостей, - каже Володимир Оглоблін. - Щоб зрозуміти сенсу кожної представленої фотороботи, я рекомендую прийти на виставку тоді, коли буде мало людей. З фотографіями треба побути наодинці, роздивлятись, і, тоді, відкриється чимало цікавих нюансів».

Автор розповідає, що він, як фотохудожник та історик об'їздив чималу частину Росії, і такі райони, як Колима, Якутія, Чукотка знає краще, ніж рідний Харків. Пан Володимир зізнається, що після подій 2014 року бажання їздити в ці регіони повністю зникло. Тоді й почав для себе по-новому відкривати Грузію. У цю «даровану Богом» країну разом зі своєю ученицею Оленою Долженко їздить кілька разів на рік.

Автори виставки - Володимир Оглоблін та Олена Долженко

«Моє серйозне життя фотографії почалось тільки три роки тому, бо все що було до того, не більше ніж любительська зйомка. Перша поїздка із Володимиром до Грузії стала відкриття й відродженням, адже я туди повернулась через багато років. У цю країну не можливо не закохатись з першого погляду. Ми назвали свою виставку «Дарунок Бога», бо у Грузії так називають гостей», - зазначає Олена Долженко.

Фотографи радять переглядати виставку народинці, щоб зрозуміти кожну світлину

Авторка сподівається, що їм із Володимиром вдалося за допомогою фотографій передати життя Грузії, та свої враження про неї.

На відкриття виставки завітало чимало поціновувачів фотомистецтва

Виставка світлин «Дарунок Бога» триватиме до 12 грудня. Переглянути експозицію можна у виставковій залі Хмельницької школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вулиця Проскурівська, 65. 

На світлинах - природа та побут простих мешканців Грузії

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую