ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть виставу, де головні ролі зіграють учасники бойових дій на Сході України

Культура 2260
У Хмельницькому започатковують новий театральний проект
У Хмельницькому започатковують новий театральний проект. Фото: ілюстрація з архіву редакції

Робота над театральним проектом триває.

У театральній виставі учасники бойових дій розповідатимуть зі сцени свої історії життя та боротьби з російською агресією на Сході України. У головних ролях: вояки, волонтери, військові лікарі. Як розповів автор проекту, режисер Володимир Павловський, підбір ветеранів для монологів вже майже завершено.

«Цей проект вже був експериментально створений в місті Дніпро, де я викладаю у філії університету культури і мистецтв, з заочниками. Там був двічі поранений актор, який брав участь в АТО. Разом зі студентами ми робили проект, де вони говорили в пам'ять про своїх пращурів, про часи Голодомору, репресії, а він говорив про свій вчинок, - розповів Володимир Павловський. - І потім я вирішив, що це може бути в нашому місті. Зараз йде кастинг, відбір вже майже закінчився. Це різні люди, всі вони воювали, у них є певні психічні проблеми. Я знайшов і вояків, і волонтерів-жінок, шукаю ще лікаря військового».

У виставі візьмуть участь бійці з Хмельницького, з Деражні, з Городка. Історії вояків будуть поєднанні з театралізованими епізодами у виконанні хмельничан-аматорів. Відбудеться майбутня вистава у міському Будинку культури.

«Це театралізація. Вояки будуть розповідати про життя, а актори відтворюватимуть пластичне дійство, виконуватимуть вокальні номери, - додає режисер. - Вистава буде готова приблизно вкінці березня, бо це довгий процес – люди бояться сцени, бояться говорити. Хоча я переконаний, що для бійців виступ на сцені стане арт-терапією. Викинути з себе переживання війни для них дуже важливо».

Акторів-аматорів для театральної частини проекту лише починають шукати. Для тих, хто хоче долучитися до участі у виставі, організатори створили групу у Вайбері «Разом». Контактні дані: 098 8772363 – Володимир Павловський.

Коментарі:

Володимир Веляник 27.01.2019 22:19

...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую