ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 21-27 січня

Культура 1812
Чим зайняти себе та родину протягом тижня
Чим зайняти себе та родину протягом тижня. Фото: https://noi.md

Програма заходів.

Хоча новорічно-різдвяні свята позаду, у Хмельницькому буде чим зайнятися протягом тижня. У вівторок Україна відзначає День Соборності, й у нашому місті з нагоди свята запланували кілька подій у різних локаціях міста. Крім того, у філармонії цього дня відбудеться концерт.

У театрі Старицького на найближчі дні запланували кілька яскравих вистав. У художньому музеї проведуть нічну екскурсію, де на завершення заходу обіцяють ді-джейський сет у музейних підземеллях. Не обійдеться без корисних майстер-класів і лекцій цього тижня.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому діє виставка живопису Олександра Дубовика "Лабіринт значень", виставка робіт переможців мистецького конкурсу «Подільська палітра», нещодавно відкрили виставку-проект «Монументальна майстерня: 1960-1980 років». У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва презентували виставку фотографій "Різдвяний Хмельницький". Виставка екзотичних тварин "Світ джунглів" триває у ЦУМі. У галереї «квARTира» (екс-«Галерея на Проскурівській») можна переглянути виставку ікон на склі та дереві «Вікна, що змінюють» Тетяни Цимбарецької.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (21 січня)

Фото: ілюстріція https://khai.edu

Дискусійний клуб: Реформи в Україні: наслідки впровадження

Громадянське суспільство продовжує відігравати ключову роль у прогресуванні реформ, усупереч майновим інтересам окремих парламентарів та інших представників влади. Із набранням чинності Угоди про асоціацію та безвізового режиму, відносини між Україною та ЄС стали інтенсивними, як ніколи.Але чи відчули Ви ці позитивні зміни на собі? Запрошують до дискусії.

Коли: 12:00

Де: Агенція сталого розвитку "АСТАР", вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Вівторок (22 січня)

Фото: з архіву редакції

Історична реконструкція на Бузі

Показове відтворення подій сторічної давнини за участі акторів Музично-драматичного театру ім. М. Старицького та Духового оркестру Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького та активної молоді міста. Кожен патріотично-свідомий хмельничанин може долучитись до символічного ланцюга єдності та розгортання найбільшого стягу України в Хмельницькій області.

Коли: 15:00

Де: річка Південний Буг, напроти ТРЦ «Оазис»

Вартість: безкоштовно

Флешмоб «Україно, будь єдиною!»

Старшокласники утворять контур карти України з підняттям банеру, що символізує неподільність України. Усі небайдужі можуть долучитись до заходу та разом з молоддю засвідчити, що наша держава є соборною та єдиною. 

Коли: 15:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Відкриття пам’ятної дошки голові Директорії УНР Симону Петлюрі

Четверта пам’ятна дошка в місті відомим українцям, які боролись за становлення Незалежної України в найбільш складні для неї часи ХХ століття. Символічно, що історична постать Петлюри оповита легендами та втілена у барельєфі буде відкрита в Хмельницькому саме у 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР. Час: 16:00 Локація: Сцена на майдані біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.Урочистості та молебень, приурочені до Дня Соборності України. Уперше захід проведуть на відкритій сцені, де виступить міський голова, представники духовенства, а також творчі колективи та виконавці міста.

Коли: 15:30

Де: Міський будинок культури

Вартість: безкоштовно

Презентація діалогового онлайн-проекту Ukrainian Bridge + воркшоп з ефективної комунікації

А ю реді фор чек ін? Ти завжди хотів мати друзів з різних куточків країни, але не було нагоди чи не знав як? Ви дізнаєтеся, як із легкістю знаходити спільну мову з людьми, чути інших та бути почутим, а також на заході відкриють нову платформу для спілкування з цікавими людьми з усієї країни. Діалог - це ефективний інструмент для реалізації ідей та пошуку партнерів для різноманітних проектів (від звичайної подорожі до власного start up’у).

Коли: 16:00

Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Дискусійна платформа "100 років Злуки"

Чи змінилося у людей бачення Соборності через російську агресію та як трансформувалася суспільно-політична думка впродовж останніх 28 років? Як співвідносяться глибока децентралізація і Соборність держави та яку роль у розбудові єдиної країни зіграв В’ячеслав Чорновіл? І, нарешті, яку роль відіграють культура та мистецтво в становленні сучасної України? Про ці та інші питання йтиметься впродовж дискусійної платформи за участі істориків, культурологів, мистецтвознавців. Під час заходу відбудеться skype-конференція з українським політичним та громадським діячем Тарасом Чорноволом.

Коли: 15:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: дорослі – 20 грн., студенти і учні – 10 грн., пільгові категорії – безкоштовно

Виступ Козаків Поділля з програмою "Пісні української звитяги"

До 100-річчя Соборності України Академічний ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля" з програмою "Пісні української звитяги": українські козацькі, повстанські, стрілецькі пісні, колядки, щедрівки, а також танці!

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Середа (23 січня)

 

Фото: ілюстрація akademteatr.com.ua

Комедія «Ніч перед Різдвом»

Це історія про коваля Вакулу і його кохану Оксану. Дівчина не відповідала на залицяння, а потім, щоб той остаточно відстав, заявила, що вийде за нього заміж тільки тоді, коли він принесе їй черевички, які носить цариця. І для свого щасля хлопець був ладен на все – навіть осідлати самого чорта.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60.

Вартість: 80-100 гривень

Різдвяні історії у філармонії

Захід відбудеться за участю Академічного муніципального камерного хору та дитячої театральної студії "Сонечко". 

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: безкоштовно

Четвер (24 січня)

Фото: ілюстрація bodo.uа

Нічна екскурсія «Богема: студентські роки»

Напередодні святкування зимового Дня студента, Хмельницький художній музей запрошує молодь й усіх-усіх, хто відчуває себе молодим незалежно від віку, відвідати нічну екскурсію «Богема: молоді роки». У вечірній програмі, крім таємниць художніх творів українських митців, гості дізнаються скандальні й неймовірні історії зі студентських років художників й художниць. На музичний десерт - бадьоро-прогресивний ді-джейський сет від Dj Flashe у музейних підземеллях.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: 40 гривень

Тренінг "Як залучити кошти для проектів ГО"

Під час заходу учасники дізнаються, де шукати фінансування для реалізації своїх проектів, як писати проектні заявки та працювати з донорами. Ви – громадський активіст, у вас є ідеї проектів, але немає коштів на реалізацію? Не знаєте, де шукати фінансування? Бажаєте навчитися писати проектні заявки? Цей тренінг – чудова можливість опанувати фандрейзинг для громадського сектору.

Коли: 9:30

Де: м. Хмельницький

Вартість: безкоштовно

 П'ятниця (25 січня)

Фото: ілюстрація texty.org.ua

Концерт Zapaska

Довгоочікуваний концерт подільського флагману елегантної музики, дуету ZAPASKA в нашому місті. Нарешті минули ці 1000 років самотності і всі ми знову зможемо заспівати улюблених пісень.

Коли6 20:30

Де: LUX Night & Karaoke Club, вул. Кам'янецька, 21

Вартість: 100 гривень

Субота (26 січня)

Фото: ілюстрація karlson-toys.blogspot.com

Майстер-клас "Позитивна дисципліна: виховання без покарань"

Стане корисним для батьків, вихователів, викладачів та усіх зацікавлених у вихованні дітей. Захід триватиме 3 години з перервою на каву. На майстер-класі будуть говорити про те, як привчити дитину до дисципліни, не застосовуючи покарань. Доступно та просто про складні речі.

Коли: 14:00

Де: Family Club, просп. Миру, 63а

Вартість: для однієї людини – 200 грн, для сімейної пари – 300 грн

Презентація збірки поезій Павла Кучера «Бог. Майдан. Війна»

Відбудеться презентація збірки поезій Павла Кучера «Бог. Майдан. Війна». Увага: збірка не продається – її можна отримати безкоштовно після презентації. До збірки увійшли поезії, здебільшого написані під час та після Майдану. Тематично розташовані за чотирма розділами.

Коли: 15:00

Де: Хмельницька міська централiзована бiблioтечна система, вул. Подільська, 78

Вартість: безкоштовно

JS - вечорниці у Circle

Говоритимуть про: встановлення та початок роботи; ключові особливості, документний підхід, колекції; базові запити до даних- агрегація - що це і як працює; як жити далі з даними знаннями.

Коли: 17:00

Де: Circle, вул. Проскурівського Підпілля, 86

Вартість: безкоштовно за умови попередньої реєстрації

Майстер-клас "Хто такий WEB-розробник?"

Якщо хочете освоїти спеціальність Web-розробника, але потребуєте більше інформації про особливості та переваги цього напрямку роботи, тоді реєструйтеся на майстер-клас. На заході зможете отримати практичні поради, як стати затребуваним фахівцем.

Коли: 14:00

Де: Комп'ютерна Академія «ШАГ», вул. Подільська, 93

Вартість: безкоштовно

Неділя (27 січня)

Фото: з архіву редакції

Інтернет-екшн «Свято онлайн»

У своїй п‘єсі авторка намагалася проаналізувати, чому діти хочуть зв‘язати своє життя з такими групами, що їх спонукає жити у віртуальній реальності, де кордон між нею і справжнім життям. Із п‘єсою «Свято онлайн» Марина Бортник-Гулевата перемогла у всеукраїнському конкурсі та отримала грант Президента України на постановку у розмірі 50 тисяч гривень.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 80-100 гривень

«Марафон Трансформаційних Ігор»

Психологічні, діагностичні, трансформаційні Ігри! Т-гра - це як модель вашого життя, під час якої можна побачити свої сильні та слабкі сторони, усвідомити власну виграшну стратегію дій, спосіб досягнення цілей або навпаки, програми самосаботажу. На вас чекає - знайомство та «дегустація» Т-ігор та унікальна можливість програти в дві гри за день на вибір. «Марафон Трансформаційних ігор» у Хмельницькому - це цілий день інсайтів, самопізнання та оновлення.

Коли: 10:00

Де: провуло Пекарській, 6. Мовна школа "ОЛА"

Вартість: 400 гривень
 

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую