ye-logo.v1.2

«RespublicaFEST 2019»: організатори розповіли, що готують для фестивальників

Культура 5879
"Республіку" знову проведуть у Хмеьницькому
"Республіку" знову проведуть у Хмеьницькому. Фото: з архіву редакції

Цього року на «Республіці» буде більше електронної музики, оскільки рок-фестиваль у Хмельницькому вже є.

Минулого року фестиваль «RespublicaFEST» переїхав з Кам’янця-Подільського до Хмельницького й вперше був проведений на території Молодіжного парку. Цього року «Республіка» знову відбудеться в обласному центрі. Запланували її на 30 серпня – 1 вересня.

Як розповів організатор «RespublicaFEST» Андрій Зоін, на фестивалі звучатиме рок, поп та електронна музика. «У нас є два фестивалі: «Respublica FAMILY FEST» в Кам’янці-Подільському і «RespublicaFEST» в Хмельницькому. Ці два фести відрізняються музикою. Минулого року ми вже проводили «FAMILY FEST» в Кам’янці, але влітку там завжди мало людей.Тому цього року перенесли його на вересень, - каже Андрій. - Зараз ми пишемо багато грантових проектів, тому що проводити фестивалі за рахунок проданих квитків не можливо. Готуємо екологічні проекти та проекти на інклюзію».

Паралельно організатори вже ведуть перемовини з гуртам, які можуть стати хедлайнерами майбутнього фестивалю. «Ми проводимо перемовини з реп-виконавицею Альона Альона, гурт «Без обмежень», «KAZKA», «The Hardkiss». Мають бути відомі топові виконавці, - додає організатор. - Буде упор на електронну музику, бо фестиваль, який повністю заточений під рок-музику, у Хмельницькому вже є. У нас буде більш акустичний формат. Мінімум три сцени, щоб не відходити від стандартів».

Фото: з архіву редакції

Крім того, як і минулого року, організатори планують замовити брендовані склянки з твердого пластику з логотипом «Республіки». Щоправда, цього року їх буде значно більше.

У 2018 році фестиваль вперше в Україні започаткував використання депозитної тари на фудкортах. Всі люди, які купували напої на фестивалі, вносили «депозит» за склянку із жорсткого пластику. При бажанні, її можна поповнювати напоєм безліч разів на будь-якому барі. А в кінці фестивалю склянку можна було здати, отримавши свій депозит назад. Завдяки такому проекту, організатори фестивалю намагаються зменшити кількість сміття та використання одноразових пластикових склянок, що тоннами залишаються після подібних заходів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую