ye-logo.v1.2

Світлини «хенд мейд» та з QR-кодами: хмельницькі фотохудожники презентували колективну виставку

Культура 1781
Виставку можна переглянути до 16 лютого
Виставку можна переглянути до 16 лютого. Фото: автора

В експозиції 65 робіт.

Сьогодні, 31 січня у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили нову виставку світлин. До експозицій увійшли роботи дев'яти членів обласної спілки фотохудожників. Загалом глядачам представили 65 світлин на різну тематику.

«Всеукраїнська спілка фотохудожників була організована у 1989 році, тому ми відзначаємо її 30-річчя. Ще один невеликий ювілей безпосередньо у фотографії також святкуємо у 2019 році. Офіційна дата народження світлини датується 7 січня 1839 року, коли Паризька академія наук визнала фотографію», - розповідає голова обласної організації спілки фотохудожників Анатолій Іванов.

За його словам, хмельницький осередок налічує 16 осіб. Не усі вони змогли продемонструвати свої роботи на сьогоднішній виставці, оскільки частина закордоном працює або в інших містах. Попри те, двоє з них, Наталя Дмитрук і Сергій Іванов, хоч і не мешкають в Хмельницькому, але прислали свої світлини.

«Тематика фоторобіт різна. Саму виставку ми розділили на групи. Усі фотографії раніше в Хмельницькому не експонувались, але були представлені в інших містах. Наприклад, роботи Марини Шавиріної-Школяр з серії «Нашарування» у минулому році показували в Києві», - додає Анатолій Іванов.

Світлини Сергія Іванова 

Додає, виставка фотографій обласної організації фотохудожників різножанрова – є пейзажі, портрети, різні техніки – кольорові й чорно-білі. Є серед експозції і його напрацювання. У п’ятьох роботах, де зображені джазмени та рок-мени, які виступали на хмельницьких фестивалях, є QR-коди. Просканувавши цей знак відразу можна перейти на відео у Ютубі з виступами цих виконавців.

Два портрети (праворуч) виконані в техніці ціанотипії

«Також хочу відзначити портрети Сергія Аніськова. Вони зроблені, можна сказати, «хенд мейд». Адже Сергій використав техніку ціанотипії - старий спосіб монохромного фотографічного друку, який дає відбитки блакитного відтінку. І щоб не було цього відтінку він портрети затонував», - розповів фотохудожник.

Переглянути виставку можна до 16 лютого за адресою вулиця Проскурівська, 56 - Хмельницький музей-студія фотомистецтва.
 

На роботах Анатолія Іванова є QR-коди

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую