ye-logo.v1.2

Показ мод у Хмельницькому: швачки зі всієї країни покажуть колекції «безпечного» одягу

Культура 6017
Голда Виноградська:	 «Щоб мода стала масовою, її треба масово впроваджувати»
Голда Виноградська: «Щоб мода стала масовою, її треба масово впроваджувати». Фото: автора

Світловідбиваюча стрічка стала обов’язковим елементом кожної колекції.

Впродовж 22-23 березня у Хмельницькому триває фінал IV всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України». Учні майже чотирьох десятків професійно-технічних навчальних закладів України презентують 45 колекцій одягу. Цього разу тематика моделей, присвячена популяризації безпеки дорожнього руху серед молоді.

Конкурс організовує «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України» разом із Асоціацією швейних училищ України. Щороку ця подія відбувається в різних містах України. 

Про ідею конкурсу розповіла радник Міністра освіти і науки України, голова Національного партнерства в легкій промисловості України Голда Виноградська. «Нам хотілось знайти ідеологію, де б перетинався бізнес, освіта і розвиток. Щоб розвиток країни піднімався знизу на верх. Цей проект дозволив поєднати нам і виробників, і постачальників, і навчальні заклади, і дизайнерів. Тому, що кожна колекція, яку створюють наші конкурсанти, має шанс потім впроваджуватися у масове виробництво», - заначила вона.

Показ колекцій на тему "Безпека як тренд" відбудеться сьогодні. На подіумі не буде вишуканих вечірніх суконь, головним елементом презентованого одягу стане світловідбиваюча стрічка. Творці колекцій змагатимуться у трьох номінаціях: одяг спортивний, одяг дитячий і одяг молодіжний.

Хмельницький є другим містом в Україні за кількістю підприємств виробництв легкої промисловості.

«Щоб мода стала масовою, її треба масово впроваджувати. Тому на завтра запрошено багато виробників одягу. Вони зможуть не просто подивитися на колекції, а зможуть придбати права, техдокументацію на їх вироблення. В цьому наш конкурс унікальний. У минулі роки відомі компанії вже викупляли права на вироблення деяких моделей одягу», - додає Голда Виноградська.

Демонстрація колекцій та визначення переможців конкурсу відбудеться сьогодні, 23 березня. Показ мод пройде за адресою вулиця Геологів, 7/1 ТОВ «2 К» (колишній ТРЦ «Європа»). Початок о 12 годині. Вхід вільний. Запрошують усіх, кому цікаві мода, дизайн та безпека на дорозі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую