ye-logo.v1.2

Новації «Республіки 2019»: електронна сцена працюватиме від сонячних батарей

Культура 3936
Цього року буде два фестивалі «Республіка»
Цього року буде два фестивалі «Республіка». Фото: з архіву редакції

А для жіночих рок-гуртів будуть квоти.

Минулого року фестиваль «RespublicaFEST» переїхав з Кам’янця-Подільського до Хмельницького й вперше був проведений на території Молодіжного парку. Цього року запланували два фестивалі «Республіка»: перший – у Хмельницькому (30 серпня – 1 вересня), другий – у Кам’янці-Подільському (6-8 вересня).

Як розповів організатор «RespublicaFEST» Андрій Зоін, основний фестиваль все ж буде в обласному центрі. «Зараз фестивалі множаться. Наприклад, «ГогольФесту» цього року буде сім у різних містах. Великий фестиваль – це популяризація міст, поток туристів. Нам цікаві два міста, тому ми розділимо фестиваль, - говорить він. - Великий буде у Хмельницькому, бо сюди легше доїхати і тут більший майданчик. Майданчик у Кам’янецькій фортеці менший – на 3-4 тисячі, тому там не буде шумної музики та важкого року. Буде інший формат, більш лагідний».

У Хмельницькому цього року на фестивалі запланували чимало експериментальних частин. «Ми хочемо електронну сцену побудувати, щоб вона діяла завдяки сонячним батареям. Це буде вперше в Україні. Зараз зв’язалися з людьми, які цим займаються. Вирішуємо, яка має бути сцена, яка потужність має бути сонячних батарей», - поділився організатор «Республіки».

Читайте також: «Республіка» у Хмельницькому стане доступною для людей з інвалідністю

Також цього року при відборі музичних учасників надаватимуть перевагу жіночим рок-гуртам. «Нам стало цікаво, чому в Україні так мало жіночих рок-гуртів. Їх виявилося лише п’ять. Ми ж хочемо, щоб їх було більше. Тому для дівчат, які хочуть грати, буде квота, - говорить активіст. - Крім того, цього року на фесті буде «Alyona Alyona», вона стане хедлайнером реп-частини. Є певна кількість молоді, яка хоче, щоб вона приїхала».

Не обійдеться без обов’язкової стріт-арт частини фестивалю. Щоправда, поки що організатори не визначилися із локаціями майбутніх графіті. При цьому наголошують: розмальовуватимуть занедбану архітектуру міста.

«Ми будемо ставити освітню музичну сцену. Це буде місце, де кожний охочий зможе прийти і його навчать грати на інструменті. Вигладатиме так: великий стіл, багато інструментів і три-чотири вчителя. Це буде електронна і гітарна освітня сцена. Будуть відомі зірки, які покажуть, як грати якісь елементи на гітарі, - додає Андрій Зоїн. - Ми хочемо зробити такі сцени на «Рокбузі», «Республіці» і, можливо, на «МуFest» також».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую