ye-logo.v1.2

Щоб нагадати про унікальні пам’ятки в Ізяславі організують «Ізяслав-FEST»

Культура 4453
Цього року «Ізяслав-FEST» буде одноденним
Цього року «Ізяслав-FEST» буде одноденним. Фото: автора

Зокрема, саме тут відбудеться і ювілейний концерт гурту «Мотор’Ролла».

Аби привернути увагу до унікальних архітектурних пам’яток в Ізяславі, у травні тут організують фестиваль. Пройде «Ізяслав-FEST» 24 травня на території колишньої садиби Сангушків.

«На жаль, нині в Ізяславі пам’ятки архітектури перебувають в дуже занедбаному стані. Ця проблема, як виявилося, місцевою владою ніяк не вирішується. Палац Сангушків – колись величний і прекрасний валиться на очах. Нещодавно, спільно з управлінням культури, директорами заповідників в Меджибожі та Самчиках, побували на круглому столі з міською владою, щоб ще раз її переконати, що ці пам’ятки потрібно взяти на баланс. Адже для того, щоб виділити якісь бюджетні кошти на відбудову чи консервацію ізяславських пам’яток, потрібно щоб вони були чиїмись, а не висіли у повітрі», - розповідає Андрій Клименко, директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

Відтак, поки у цих питаннях намагаються дійти згоди, Ізяслав вирішили підтримати культурними заходами і організувати «Ізяслав-FEST». Андрій Клименко каже, що фестиваль має на меті привернути увагу держави, меценатів, поціновувачів минувшини, шанувальників маленьких міст з багатою історією до проблем національної культурної спадщини, зокрема, до унікальної пам’ятки архітектури XVIII століття – палацу князів Сангушків, який сьогодні перетворюється на руїну і може зовсім зникнути з лиця землі.

«Плануємо на території колишньої садиби Сангушків провести велику розважальну концертну програму з виступами різних музичних гуртів. Зокрема, саме тут відбудеться і ювілейний концерт гурту «Мотор’Ролла» до 25 річниці його заснування. Фронтмен гурту Сергій Присяжний, до речі, родом з Ізяслава. «Мотор’Ролла» виступить разом академічним ансамблем пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії» - розповідає Андрій Клименко.

На території колишньої садиби Сангушків планують провести велику розважальну концертну програму.

Ще одна локація буде у костелі Святого Йосипа. Там пройде концерт органної музики за участі заслуженої артистки України Наталії Молдован та камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Також для містян та гостей фестивалю організують смачне українське частування.

«На прикладі Кам’янця-Подільського бачимо, що фестивалі таки приносять зміни в міста, які можуть похвалитися унікальною старовиною, піднімають рівень туристичної інфраструктури. Тому ми впевнені, що започаткування такого фестивалю в Ізяславі також приверне увагу і до цих пам’яток, і справа з іх порятунком почне зрушуватися з місця», - впевнений Андрій Клименко.

Цього року «Ізяслав-FEST» буде одноденним.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую