ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили виставку київського весняного фотовернісажу

Культура 2783
Виставку можна переглянути до 25 травня
Виставку можна переглянути до 25 травня. Фото: автора

Презентують понад 50 світлин різних жанрів.

Сьогодні, 8 травня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку світлин присвячених весні. Усі експоновані роботи – це світлини, які фотографи-професіонали та аматори надсилали на фотопроект «Київський весняний вернісаж», організований столичною спілкою фотохудожників.

«Проект «Київський весняний вернісаж» проходить уже шостий раз. Це відкритий конкурс фотографії, в якому можуть брати участь абсолютно усі. У цьому році на розгляд журі подали свої роботи 50 авторів. З цієї великої кількості фотографій відібрали 62 світлини 27 авторів, які отримали дипломи фотосалону. У Хмельницькому експонуємо 56 найкращих», - каже директор Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

За його словами, організатори та ініціатори проекту не змогли бути присутніми на відкриті виставки. Київська спілка фотохудожників реалізовує такий проект двічі на рік – весною та осінню, тому усі охочі можуть взяти у ньому участь.

На виставці - світлини різних жанрів

«До цього експозицію показували лише один раз у столиці. Ми побачили, що роботи мають високий рівень, тому вирішили привези її у Хмельницький. Тут різні жанри представлені, авторів не ставили у якісь рамки. світлини є кольорові і чорно-білі», - додав Віталій Савін.

Всі світлини об'єднані темою весняного пробудження і торжества життя

Картини природи, архітектури, пейзажі, натюрморти — усе це можна побачити на виставці. Основна ідея фотопроекту – продовження традицій класичної та прийняття викликів сучасної фотографії в різноманітних стильових напрямках фотомистецтва.

В експозиції присутні і чорно-білі фотографії

«Коли починається весна — все починає цвісти, але це так швидко минає, особливо після дощу. Всього декілька днів, а цвіту вже як і не було. Цьогоріч в нас весна трохи хмурна, тому усіх хто хоче сонця і позитиву, запрошуємо відвідати фотомузей», - каже фотохудожник Костянтин Жданов.

Фотопроект «Київський весняний вернісаж» можна переглянути у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56) до 25 травня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую