ye-logo.v1.2

Як пройшов останній день «Art Major show» у Хмельницькому (ФОТО)

Культура 4090
Наступного разу фестиваль може відбутися у 2021 році
Наступного разу фестиваль може відбутися у 2021 році. Фото: автора

Частина хмельничан знову не змогли потрапити до амфітеатру.

Перший фестиваль оркестрових-шоу програм «Art Major show» у Хмельницькому закінчився. Протягом кількох днів на майданчику перед кінотеатром Шевченка, де був облаштований амфітеатр, тривали показові виступи і батли духових оркестрів з різних міст, свої номери демонстрували колективи мажореток. Два вечори підряд хмельничани поринали у казкову атмосферу оркестрової музики театрального шоу «Місто не спить».

Останній фестивальний день розпочався з батлу оркестрів з півгодинним запізненням і повним амфітеатром глядачів. Тепла сонячна погода сприяла вдалим виступам колективів. Відкрив шоу оркестр барабанщиць «Студія 117» з Одеси. Далі на сцені амфітеатру розмістилися чотири оркестри: Хмельницький естрадний оркестр головного управління національної поліції, народний художній колектив естрадно – духова студія «Сувенір» (Київ), оркестр військово – музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України (Чернігів), Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр.

Національний президентський оркестр у рамках фестивалю вчора виступив в обласній філармонії.

Колективи по черзі виконували номери на різну тематику, а між їх виступами демонстрували свої таланти колективи мажореток «Альфа» (Хмельницький) та «Іріс» (Угорщина). Однак, весняна погода вчергове «показала характер». Завершився батл оркестрів дощем. Останні виступи оркестрів хмельничани споглядали під своїми парасольками. 

Частина батлу оркестрів пройшла під дощем.

Вечірнє шоу в суботу все ж відбулося. До амфітеатру знову йшли сотні містян, й вчергове потрапити вдалося не всім. Перед початком театрального шоу організатори роздали охочим містянам браслети-стрічки для пропуску на фестиваль. Кількість стрічок відповідала кількості місць в амфітеатрі. Тим, кому їх не вистачило, довелося слухати шоу за межами фестивалю.

Ще вдень трибуни амфітеатру були заповнені.

Як розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, площу біля кінотеатру Шевченка намагалися використати максимально, але все ж не всі змогли потрапити в амфітеатр.

«Більшість з того, що запланували, нам вдалося. Вечірнє шоу повторили, щоб більше хмельничан змогли його відвідати. Найболючіший момент, що дуже було багато охочих і не всім вистачило місця. Фестиваль був вперше, зробимо висновки. У першу чергу, потрібно внести корективи по локації. Маємо надію, що коли буде другий фестиваль, у нас буде Палац спорту. Тоді будемо мати більше сидячих місць і відповідно не будемо залежати від погодних умов», - розповів він.

За словами Артема Євгеновича, у планах організовувати «Art Major show» раз в два роки. «У нас є певна циклічність фестивалів. Є «ДжазФест Поділля», який відбувався у 2018 році і буде в 2020. «ГлушенковФест» також раз в два роки проходить. Тепер «Art Major show», - додає він. - В Україні є подібні фестивалі, де виступають духові оркестри. Але наш «Art Major show» унікальний завдяки вечірній театральній шоу-програмі. Насправді, ми хвилювалися як все пройде. Адже було тільки дві спільні репетиції. Всі колективи з’їхалися у день, коли розпочався фестиваль і часу на тренування нас не було».

Фестиваль відвідали хмельничани різного віку.

Як писав сайт «Є» раніше, вартість організації фестивалю у Хмельницькому близько мільйона гривень. Витрати лягли на міський бюджет та Український культурний фонд, з якого вперше залучили кошти для проведення заходів в місті. Для зручності жителів та гостей міста у дні фестивалю курсували додаткові нічні тролейбуси.

Вечірнє шоу фестивалю зібрало ще більше хмельничан.

Вільний вхід на фестиваль довелося закрити.

Щоправда, на місце людей, які виходили з амфітеатру, запускали нових глядачів.

Хмельничани з маленькими дітьми також могли пройти без перешкод на вечірнє шоу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую