ye-logo.v1.2

У Молодіжному парку в Хмельницькому влаштують «Етнічну ніч»

Культура 3488
Хмельничанам розкажуть давні міфи та казки, звучатимуть етнопісні
Хмельничанам розкажуть давні міфи та казки, звучатимуть етнопісні. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Згадають давні міфологічні вірування українців та фольклор.

Днями у парку «Молодіжний» в Хмельницькому відбудеться чергова подія. Минулого тижня поруч з міським пляжем проходив дводенний американський пікнік, а вже цього четверга тут запланували провести «Етнічну ніч». Як розповідають організатори заходу, біля нічного вогнища говоритимуть про особливості обрядів та ритуалів давніх українців, розкажуть про роль природніх сил у їх віруваннях і повсякденному житті. Хмельничани дізнаються більше про святкові містерії та особливості річного циклу свят.

«Ми не прив’язуємося до свята Івана Купала чи Дня літнього сонцестояння. Перш за все, робимо просвітницький захід, щоб пояснити міфологічні звичаї нашого народу, згадати речі, які забуті, - розповідає один з організаторів події Максим Мужичук. - Читатимемо під ватрою з карпатським чаєм старі українські казки та міфи, співатимемо під гітару етнопісень».

Особливими спікерами «Етнічної ночі» стануть народний і заслужений артист України, директор монотеатру «Кут» Володимир Смотритель та українська письменниця, дослідниця життя та фольклору давніх українців Дара Корній.

«Тут буде багато етніки, легенд та доброї магії, автентичної музики, а ще ми поговоримо про чарівних істот. Зокрема ви будете мати можливість першими почути про Чарівних істот-2 (домашні духи) і трішки про Чарівних істот-3, котрі дописуються», - анонсувала на своїй сторінці у Фейсбук Дара Корній.

«Запрошуємо долучитися як дорослих, так і дітей. Офіційна частина закінчиться о 23-ій годині. Далі з іншими учасниками події можемо зустріти сонце», - додає Максим.

«Етнічна ніч» відбудеться 27 червня в Молодіжному парку. Початок о 20-ій годині. Для охочих залишитися до сходу сонця організовуватимуть нічний табір. Рекомендують бути зі своїм наметом.

Нагадаємо, також цими вихідними у Молодіжному парку відбудеться фестиваль «My fest». Цього року фестиваль змінюється, тепер від буде дводенним, але більше не триватиме 24-години. На головній сцені «My Festу» виступить 9 молодіжних гуртів, хедлайнери – «Detach», «LAUD» та «ХАС». Всього буде 13 локацій.

Читайте також: Куди піти протягом 24-30 червня у Хмельницькому

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую