ye-logo.v1.2

Для хмельничан з інвалідністю на «Республіці» створять безбар'єрне середовище

Культура 2202
Якою буде фестивальна інфраструктура на «Республіці» для людей з обмеженими можливостями
Якою буде фестивальна інфраструктура на «Республіці» для людей з обмеженими можливостями. Фото: 24tv.ua

Організатори зібрали необхідну суму.

Зробити фестиваль «Республіка» доступним та зручним для людей з обмеженими можливостями вперше спробували минулого року. Цього року організатори вирішили ще більше розвинути фестивальну інфраструктуру.

Наприкінці квітня «Respublica FEST» спільно з ресурсом колективного фінансування «Спільнокошт» запровадив проєкт із доступності фестивалю «Республіка» для людей з інвалідністю. Впродовж трьох місяців організатори збирали гроші на його реалізацію.

Вчора необхідну суму, щоб покрити витрати на інклюзію, було зібрано. Як зазначив організатор «Республіки» Андрій Зоін, зібраних 50 тисяч гривень фонд «Відродження» подвоїв. За ці гроші встановлять платформи, до них пандуси, доставку біотуалетів і послуги соціального таксі.

«Основна частина коштів, як і минулого року, піде на платформи для людей з інвалідністю – конструкції, на які вони заїжджають, і їм видно сцену фестивалю. Плануємо, що платформ буде кілька. Біотуалети, швидше за все, будемо везти зі Львову. Бо такі вбиральні є лише там і в Києві. Буде реклама для популяризації інклюзії», - говорить Андрій Зоін.

Крім того, для людей на візках планують зробити зручний доїзд на фестиваль. «Є дві громадські організації в місті, до яких належать хмельничани з інвалідністю. Ми тримаємо контакт з ними. Щоб забезпечити трансфер на «Республіку», людині потрібно подати заявку в організацію, до якої вона належить, - додає організатор. - Ми ж напряму будемо працювати з організаціями. Вони нададуть нам інформацію про кількість людей, які планують відвідати фестиваль».

Нагадаємо, цього року вхід на фестиваль буде безкоштовним. Як розповіли огранізатори, тепер на «Республіці» створюватимуть дерев’яні скульптури. А електронна сцена фестивалю працюватиме від сонячних батарей.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую