ye-logo.v1.2

Фешн-показ на даху торговельного центру: «Мо/Дні» у Хмельницькому (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 6789

Свої колекції презентували молоді хмельницькі дизайнери.

Вчора, 17 серпня, у Хмельницькому відбувся фінальний показ проєкту «Мо/Дні». Відбувся він на даху одного з торговельних центрів міста. Містянам демонстрували колекції дорослого та дитячого одягу.

Проєкт «Мо/Дні» другий рік поспіль отримав підтримку від міської ради в рамках програми «Громадські ініціативи». Минулого року основним вектором модного фестивалю стала підтримка локального виробництва. Цьогоріч «Мо/Дні: Відкриття» спрямували на всебічне сприяння молодим спеціалістам у сфері фешн-індустрії.

Понад двадцять молодих дизайнерів надіслали свої роботи для участі у «Мо/Дних». Після розгляду журі сім з них пройшли у фінал. Вчора свої колекції фіналісти продемонстрували хмельничанам. Того ж вечора були визначені переможці.

«Цього року ми мали на меті знайти свіжі ідеї, нові колекції та відкрити для себе нових спеціалістів. Ми оголосили конкурс молодих дизайнерів, надійшло більше 20 конкурсних пропозицій. Було вибрано сім фіналістів, - зазначила начальниця управління економіки міської ради Оксана Новодон. - Тепер ми маємо можливість подивитися на фінальні колекції та дізнатися імена трьох переможців. Призовий фонд у нас 15 тисяч гривень. Але, крім призу, учасники мають можливість познайомитися з вже відомим місцевими виробниками».

Крім конкурсної програми, свої роботи презентували відомі місцеві виробики
Продемонстрували кілька колекцій дитячого одягу
Колекція від французького весільного бренду молодих амбітних дизайнерів, виробництво якого знаходиться у Хмельницькому
Колекція в українському стилі
На показ прийшло чимало хмельничан

Фінальне дефіле складалося з кількох частин. Крім показу конкурсних колекцій дизайнерів (дві дитячих і п’ять дорослих), кілька хмельницьких виробників продемонстрували свої колекції одягу.

Перемогу здобуло троє молодих дівчат-дизайнерок. Третє місце посіла студентка Хмельницького національного університету Алла Кукурудзяк. Дівчина навчається за спеціальністю «Модельєр-конструктор» та паралельно працює в індустрії весільної моди. «Поєднувати непоєднуване» - основа філософії її колекції. Чоловічий та жіночий одяг, створений Аллою, одразу ж привернув увагу хмельничан. Адже образи у колекції об'єднують у собі кілька стильових напрямків одночасно.

Третє місце здобула колекція Алли Кукурудзяк
Авторка колекції вирішила "поєднати непоєднуване"

Друге місце присудили ще одній студентці ХНУ. Тіа Тайсм теж навчається на модельєра-конструктора одягу. Колекція «Твоє обличя» - її дебютна робота. Дівчина вирішила створити одяг, який підкреслюватиме індивідувальність. І навіть така проста одиниця одягу, як сорочка, за допомогою кількох деталей зможе виділити серед натовпу.

Колекція "Твоє обличчя".

Перемогу цього року на «Мо/Дних» отримала Лілія Романишин. Зараз дівчина працює тату-майстром, але все життя себе пов'язувала з мистецтвом у різних його проявах. Лілія презентувала хмельничанам колекцію чоловічого одягу «Вінтажне бунтарство». Колекція створена у стилі smart-casual. Джерелом натхнення для дизайнерки слугувала чоловіча мода першої половини XX століття, але в сучасній інтерпретації.

Колеція-переможець цьогорічних "Мо/Дних"
У колекції присутній еко-напрямок
Частково колекція була побудована навколо принципу багаторазового використання одягу
У колекції є багато тренчів різних конструкцій

«Минулого року в нас не було переможців на «Мо/Дних». Просто місцеві виробники показували свої колекції. Деякі з них сьогодні знову виявили бажання показати нові колекції, продемонструвати хмельничанам нові тренди. Завдяки цьому містяни відкрили для себе місцевих виробників про які раніше не чули, - говорить Оксана Новодон. - «Мо/Дні» - це проєкт громадських ініціатив. Ми його підтримали вдруге і сподіваємося, що наступного року він знову буде висунутий. Якщо ж ні, будемо намагатися впроваджувати такий напрямок. Адже бачимо, що такі заходи створюють ажіотаж у хмельничан».

Молодий бренд дитячого одягу
Автори створили дорослий одяг для дітей
Продемонстрували одяг, який би носили дорослі, лише в мініатюрі
Колекція вечірніх суконь
Колекція "Animal street style"
Колекція одягу Тетяни Гуцалюк
«Urbanko» випустили колекцію сумок із використаних банерів
Частину сумок роздали хмельничанам просто під час дефіле

Коментарі:

Оксана Дячок 18.08.2019 18:28

Вітаю Лілю Романишин, випускницю СЗОШ #27- навчальний заклад з профілем дизайн-освіти - з перемогою в конкурсі! Бажаю подальших творчих злетів!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую