ye-logo.v1.2

До Сатанова планують приїхати голландці, поляки, англійці та росіяни

Культура 3522
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Щорічний всеукраїнський фестиваль Народної творчості «Душа землі моєї», який проходитиме на початку червня у Сатанові, може вирости до розмірів міжнародного

Думка запросити закордонних гостей була в організаторів фестивалю ще торік. Однак, тоді це зробити не вдалося. Тому цього року перемовини з представниками європейських держав почали заздалегідь. Голландців довго шукати не довелося. Вони кілька років привозили у Будинок милосердя, що діє при місцевому римо-католицькому храмі, гуманітарну допомогу. Через благодійників і передали запрошення на фестиваль. Кілька разів з Великої Британії приїжджали гості до райцентру, наші делегації їздили з відповідними візитами. Цього року англійські колективи пообіцяли взяти участь у фестивалі. Своїх делегатів  пообіцяло прислати і польське місто-побратим Городка Сохачев. Можливо, приїдуть до нас і росіяни, про це зараз теж домовляються.
Крім того, приїдуть до Сатанова колективи з Криму, Східної та Південної України, сусідніх областей. Планується, що фестиваль відбудеться 4 червня.  Як розповідає начальник районного відділу культури Олег Федоров,  у його рамках знову пройде конкурс між народними колективами. Як і минулого року, працюватимуть так звані етно-майданчики, яких буде аж тридцять. А виставка виробів народних умільців обіцяє розростися у кілька разів. Вже сьогодні багато майстрів заявили про свою участь і навіть проведення майстер-класів. Словом, на фестивалі можна буде не лише послухати самобутню народну музику, а й скуштувати вареників, меду, пиріжків соку чи навіть   міцненької наливки. Можна буде й спробувати створити щось своїми руками – виплести капелюха, виготовити заколку чи виліпити глечика. А якщо не самому зробити, то поспостерігати за працею справжніх майстрів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую