ye-logo.v1.2

Андранік Алексанян – у фіналі “чудо-людей”

Культура 4561
Свою останню чотириповерхову (!) хатинку Микола звів на 120-літньому ясені на висоті 17-ти метрів.
Свою останню чотириповерхову (!) хатинку Микола звів на 120-літньому ясені на висоті 17-ти метрів.. Фото: МихайлаЖИЛИ

Ще один наш земляк Микола Сас зі змагань за приз у 100 тисяч гривень вибув


Унікум-шоу «Чудо-люди», що виходить на телеканалі ICTV, знайшло надзвичайних людей і у нас на Хмельниччині. У фіналі за приз у 100 тисяч гривень змагатиметься співак Андранік Алексанян. Чоловік, котрий живе на дереві на Чемеровеччині, Микола Сас, на жаль, до фіналу не дійшов.
Андранiку Алексаняну лише 12, а на його рахунку вже 4 сольні концерти, дитяче “Євробачення”, перемога на “Слов’янському базарі”, десятки співочих конкурсів… А ще цього унікального хлопчика з Хмельницького називають українським Робертіно Лорреті. Погодьтеся, не кожному підлітку вдається досягти таких творчих висот. Андранік пише пісні і навіть казки. Втім, ніхто навіть не здогадується, з яким болем дається йому кожен виступ. Хлопчик страждає на рідкісну хворобу, яка називається ахондродисплазія. У нього не ростуть кістки. Відвідувати школу заборонили лікарі, тож Андранік навчається вдома, щодня займається вокалом. Батьки довго вірили, що син одного дня почне рости, як усі діти. У це вірив і сам Андранік. Однак нещодавно лікарі повідомили, що хлопчикові терміново потрібна дорога операція в Німеччині. Тому виграти 100 тисяч гривень у проекті «Чудо-люди» для юного співака – вкрай важливо, адже самотужки назбирати велику суму на операцію родині Андраніка неможливо.
Микола Сас знайомий читачам «Є Поділля», як людина-унікум, котра мешкає... у лісі на дереві. Живе природолюб неподалік від села Вишнівчик на Чемеровеччині. Свою останню чотириповерхову (!) хатинку Микола звів на 120-літньому ясені на висоті 17-ти метрів. Раніше він був шкільним учителем, а потім втомився від цивілізації і чкурнув жити до лісу. У Миколи на дереві, як в квартирі. У маленькій кімнатці є ліжко, бібліотека, навіть кухня. Поверхом нижче – пасіка. Разом з Миколою мешкає здоровенний сірий кіт Гном. Частенько до природолюба навідуються діти. На екскурсії до нього приїжджають цілими класами. Місцеві жителі ставляться до чоловіка по-різному. Одні – як до дивака, інші – як до натураліста.
Частенько до Миколи Саса приїжджають туристи, і більшість з них вражені: людина, котра живе в лісі на дереві, – володіє англійською. Як зізнається Микола, вони заздрять нам, українцям, що маємо таку чарівну природу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую