ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 9-15 вересня

Культура 2815
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

Новий тиждень - нові події та нові враження. Найближчими днями хмельничани матимуть змогу своє дозвілля провести корисно та пізнавально. Цікаві лекції та воркшопи підготували для жителів міста цього тижня. 

Для діток запланували лялькові вистави, цієї суботи відбудеться чергова зустріч дітлахів у книгарні "Є". Тож запрошують усіх охочих.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", виставковий проєкт "Новий пейзаж. Новий портрет" та персональна виставка живопису "Ритми Міста". У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку фотографій "DiaFragma" Діани Сулими. Персональна виставка Марини Ролі "Мій Хмельницький" діє в приміщенні музейної галереї "квАРТира". Виставку Василя Савченка «Expectative» демонструють в арт-центрі "Масло". Виставка роботів та трансформерів з металу триває в торгово-промисловій палаті.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (9 вересня)

Безкоштовне пробне заняття "Підготовка до школи"

Підготовка до школи (Preschool )– важливий крок у розвитку Вашої дитини. Це перший етап навчання, тож кожна деталь, кожен рух та звук Вашого малюка має значення в подальшому розвитку особистості. Мовлення, письмо, читання, соціальна адаптація – усе це невід’ємні складові розвитку дитини.

Коли: 17:00
Де: ThinkGlobal", вул. Залізняка, 27
Вартість: безкоштовно

Вівторок (10 вересня)

Фото: з архіву

Відкриття виставки картин Володимира Карвасарного

Митець працює в жанрах тематичної картини, графічного плаката, декоративного панно, дизайну та художнього конструювання. У міській раді він представить картини сакрально-релігійної тематики. «Кожний живописний витвір художника – не данина моді, не слугування кон’юнктурі, а наслідок внутрішнього діалогу, намагання відповісти перш за все собі на сакраментальні питання щодо становлення людини як творіння Божого, її духовного, морального розвитку, поєднання у її світовідчутті величного та земного, вічного та швидкоплинного.

Коли:11:00
Де: Хмельницька міська рада, вул. Гагаріна, 3
Вартість: безкоштовно

Ladys cash flow: психологічна бізнес-гра для жінок

В результаті гри ви будете мати власні висновки, що і як вам необхідно зробити в вашому житті, щоб гроші в ваше життя приходили легко та приємно та в бажаній для вас кількості

Коли: 19:00
Де: Вул. Гагаріна, 5
Вартість: 450-650 гривень

Воркшоп "Сучасні стандарти грамотності"

Молодіжний центр запрошує на воркшоп "Сучасні стандарти грамотності". Друзі із Книгарні "Є" поділяться трендами сучасної літератури та розкажуть, що варто прочитати, щоб стати мудрим та розумним тут і зараз. Пані Тетяна Матвійчук - це один із кращих сімейних психологів Хмельницького, яка розкриє секрети та сучасні тенденції формування життєвих компетентностей для успіху молодої людини. Владислав Гребенюк поділиться лайфхаками медіа-грамотностями та надасть інструменти для роботи з медіа-контентом.

Коли: 13:00
Де: Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька 63
Вартість: безкоштовно

Ввідна лекція до курсу "Тестування ПЗ"

Quality Assurance Еngineer (тестувальник) — це фахівець із забезпечення якості продукту, який фокусує увагу на якості ПЗ, перевіряє його на відповідність технічним вимогам.

Коли: 19:00
Де: ІТ Академія від Stfalcon, вул. Зарічанська, 3/2
Вартість: безкоштовно

Дегустація азійської кухні та майстер-клас

На цій дегустації у меню: 1. Хіяші-вакаме салат. 2. Том-ям гострий суп. 3. Унагі бенітто spicy - ексклюзив від шефа. 4. ролл Mr.Lou - новинка, яку ви скуштуєте першими. 5. Морозиво із карамелізованим бананом.

Коли: 19:00
Де: Mr Lou, вул. Проскурівська, 57
Вартість: 370 гривень

Середа (11 вересня)

Фото: YouTube

Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА»

Протягом 5 днів кінофестивалю «БРУКІВКА» гості та учасники можуть безкоштовно відвідати усі локації та заходи: покази фільмів під відкритим небом в середньовічній Старій фортеці, експериментальне світлове 3D-шоу на стінах фортеці, виступи популярних музичних гуртів, зустрічі з діячами української кіноіндустрії в форматі «Живої бібліотеки», воркшопи від режисерів, продюсерів, акторів та сценаристів, виставки робіт художників та фотографів, панельні дискусії та презентації, неформатні екскурсії по Старому місту, шоу для дітей від роботів «Трансформерів», конкурс на кращий косплей героїв коміксів, кіно та аніме, червоні доріжки в Фортеці та Міському палаці культури, цікаві фотозони на основних локаціях фестивалю.

Коли: з 11 по 15 вересня
Де: Кам'янець-Подільський
Вартість: безкоштовно

Година літературного портрету "Лицар української словесності"

Година літературного портрету присвячена 250-річчю від дня народження українського письменника, поета, драматурга Івана Котляревського.

Коли:13:00
Де: Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, вул. Героїв Майдану, 28.
Вартість: безкоштовно

Четвер (12 вересня)

Екскурсія В ІT-компанію "AVIVI"

Усіх охочих запрошують відвідати ІT-компанію "AVIVI". Побачите з середини, як влаштована ІТ-компанія. Які ІТ-спеціалісти бувають і чим вони займаються. Як проходить робочий день звичайного ІТішніка. А ще, розкажуть про особливості графічного дизайну.

Коли: 16:00
Де: "Avivi" It Academy, вул. Подільська, 109
Вартість: безкоштовно

Перегляд фільму "Поводир"

Молодіжний центр запрошує на перегляду кіно-стрічки «Поводир, або Квіти мають очі» (англ. The Guide) — український історичний драматичний фільм режисера і сценариста Олеся Саніна, в основу сюжету якого покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.

Коли: 18:00
Де: Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Психологічна гра "Секрети стосунків"

Психологічна гра "Секрети стосунків" - це пошук можливостей для створення щасливих відносин. Виявлення барьєрів та перешкод, пошук шляхів подолання труднощів у відносинах. А також пошук можливостей для покращення якостей відносин.

Коли: 18:30
Де: вул. Гагаріна, 5
Вартість: 550-650 гривень

Ввідна лекція курсу "Дизайн ux/ui"

Запрошують на безкоштовну лекцію, де говоритимуть про веб-дизайн та ux/ui дизайнера.

Коли:19:00
Де: ІТ Академія від Stfalcon, вул. Зарічанська, 3/2
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (13 вересня)

Фото: з архіву

"Zagata Festival 2019" (Кам'янець-Подільський)

На головній і акустичній сценах для гостей гратимуть не тільки артисти з України, а й з Європи і США. Минулого року на акустичній сцені виступала співачка й піаністка daKooka (справжнє ім’я – Катерина Єременко), фольк-співак Sasha Boole (Олександр Булич), проек "Zвуки Zемли", Павла Нечитайла (гурт Zapaska), Олег Каданов (колишній Оркестр Че), та панк-фолк-рокери "Фліт". Крім музичної, на відвідувачів чекає й літературна частина, воркшопи, майстер-класи, активні розваги.

Коли: з 10:00
Де: Кам’янець-Подільський, Руська брама, вул.Руська
Вартість: від 200 гривень

Субота (14 вересня)

Презентація темного фентезі “Аркан вовків” Павла Дерев’янка

Книгарня “Є” та видавництво Дім Химер запрошують шанувальників темного фентезі на презентацію дебютного роману Павла Дерев’янка «Аркан вовків». Рік 1845. Держава Хмельницького вистояла. Майже двісті років тут правлять виборні гетьмани та двопалатний парламент, Червона та Чорна ради, співіснують католицька та православна церкви, мова перейшла на latynku, у небі пливуть цепеліни, а серед людей живуть відьми. На захисті Українського Гетьманату стоять військо Січове, Таємна Варта і химерні лицарі Сірого Ордену, що володіють потойбічними силами…

Коли: 17:00
Де: Книгарня "Є", вул.Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Бебі-бум»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера малесенького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Практикум "Як створити тренінг "під ключ"

Результат, який ви отримаєте: 1. зрозумієте з чого починається процес створення тренінгу. 2. дізнаєтесь про основні необхідні елементи при конструюванні та розробці тренінгу. 3. навчитесь створювати тренінг під конкретний запит чи ціль. 4. отримаєте алгоритм підбору вправ, активностей та формування кожного блоку. 5. розробите алгоритм власного тренінгу.

Коли: 10:00
Де: Вул. Гагаріна, 5
Вартість: 650-850 гривень

Дитяча субота "Камера, мотор"

«Книгарня Є» запрошує малят на веселі кіно-посиденьки! 14 вересня наша країна святкує день українського кіно. Яке ж воно? Ніжне, поетичне, зовсім не схоже на будь-яке інше! А який цікавий процес створення фільму! Разом з Книгарнею «Є», ваші діти дізнаються всі секрети створення кіно, почують нові осінні історії з полиць книгарні, а також створять щось цікаве своїми руками.

Коли: 14:00
Де: Книгарня "Є", Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Неділя (15 вересня)

Фото: з архіву

Марш за права тварин

Вже втретє за ініціативи руху UAnimals відбудеться Всеукраїнський марш за права тварин. Минулого року акція одночасно пройшла у 20 містах і забрала тисячі небайдужих від Львова до Одеси, від Києва до Дніпра.

Коли: 12:00
Де: Місце старту - майданчик біля кінотеатру ім. Т. Шевченк
Вартість: безкоштовно

Концерт до 200-річчя з дня народження Станислава Монюшко

Учасники: Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії. Диригент - Роман Ревакович (Польща). Хор Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля". Солісти: Тетяна Оленич – сопрано (м. Львів), Олег Лановий – тенор (м. Львів), Тарас Бережанський – бас (м. Київ).

Коли: 17:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7.
Вартість:60-80 гривень

Дитяча вистава "Веселі пригоди Рудохвостика та Сіропузика"

Хто такий Рудохвостик? А хто - Сіропузик? Що це в них за пригоди такі були? А все дізнаєтеся на виставі.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: 28-430 гривень

Ретро-вечірка "Для тих, кому за..."

У сквері ім. Т. Г. Шевченка щонеділі відбуваються ретро-вечірки «Для тих, кому за…». Це один з небагатьох заходів, спрямованих на проведення активного дозвілля людей літнього віку на свіжому повітрі. На пенсіонерів чекають музичні композиції й танці їхньої юності та молодості. Життя може бути цікавим та насиченим у будь-якому віці. Тож запрошують усіх охочих хмельничан на танцювальні вечори.

Коли: 17:00
Де: Сквер ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую