ye-logo.v1.2

У День міста Хмельницького на парад вийдуть супергерої (ПРОГРАМА)

Культура 13995
Хмельницькому виповниться 588 років
Хмельницькому виповниться 588 років. Фото: з архіву

Свято пройде під гаслом «Ласкаво просимо у Хмельвіль».

Вже цими вихідними у Хмельницькому святкуватимуть День міста. Впродовж двох днів, 28 і 29 вересня, містяни відзначатимуть 588-річницю із дня першої писемної згадки про місто. Як розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, цього року більшість заходів будуть пов’язані з супергеройською тематикою.

«Тема супергероїв дуже популярна в світі. В Україні останнім часом цій темі теж почали приділяти увагу. Є різного характеру супергерої – як казкові персонажі, так і вже сучасні супергерої наші українські – кіборг, волонтерка Віра та інші. Крім того, цього року у нас в місті з’явився місцевий супергерой – Хмельмен. Ми прив’язуємося до цього і запрошуємо усіх в таке казкове місто, як Хмельвіль», - говорить Артем Євгенович.

У рамках святкування окремо виділили спортивні заходи, адже стартують вони ще у п’ятницю, 27 вересня. Цього дня відбудеться чемпіонат міста з риболовлі, відкритий чемпіонат з велоспорту і баскетбольний чемпіонат, мотокрос, який традиційно проводиться в мікрорайоні Ракове.

Вже зараз у місті почали з’являтися просторові інсталяції київського художника Антона Логова, які будуть представлені на День міста.

«Головною родзинкою цьогорічного свята стане Парад супергероїв та шоу-програма «Все одно добро закохає зло». В суботу о 16-ій годині парад стартуватиме на вулиці Проскурівській, 30, тобто від управління культури і туризму. На чолі будуть мажоретки і оркестр. Йтимуть усі супергерої, які завітають на свято. Крім того, ми хочемо аби хмельничани долучалися параду. Для цього потрібно заповнити анкету на реєстрацію, - додає Артем Ромасюков. - Ми будемо йти до «Дитячого світу», де відбудеться шоу, в якому бере участь театр «Дзеркало». Актори презентуватимуть свою виставу «Історії з коробки».

Минулого року роботи-велетні теж розважали містян.

Продовжать шоу чотири роботи-велетні, з якими будуть інтерактивні ігри та фотосесії. «Буде на Проскурівській встановлена фотозона «Ми у Хмельвілі». З Хмельменом і зі всіма іншими героями можна буде поспілкуватися та зробити фото. Поруч біля фотозони буде інтерактивна виставка «Всесвіт коміксів з бібліотекою», де ми продовжуємо тему супергероїв. Діятиме музейна виставка «Хмельницькі диво-люди» - зробимо екскурс в історію і згадаємо людей, які народилися, чи працювали в Хмельницькому і є загальновизнаними в світі», - говорить очільник управління культури і туризму.

Завершуватимуться обидва святкових дні вечірніми концертами. У перший день перед хмельничанами виступлять Каднай, Альоша і Друга ріка. У неділю на сцені в центрі міста заспівають Лія Лі, Станза і Без обмежень. Крім того, 29 вересня о 16 годині в Мистецькому дворику буде ще одна можливість зустрітися з Хмельменом.Тоді ж запланований акустичний виступ «Чумацького шляху».

Нагадаємо, До Дня міста у Хмельницькому відбудеться святковий сільськогосподарський ярмарок.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую