ye-logo.v1.2

«DagaDana» у Хмельницькому (Етно-електро-джаз у Куті)

Культура 3489

У плані музики в Хмельницькому весна ступає дуже вдало і впевнено – не встигли розпрощатися з Юрієм Андруховичем та гуртом «Карбідо», як уже через півтора тижні зустрічаємо не менш привабливий, не менш цікавий проект «ДаґаДана».

Польсько-український проект «DagaDana» – це на диво органічне і цілісне поєднання мов, культур і музичних напрямів, що виникло після знайомства Даги Грегорович з польського міста Познань і Дани Винницької з Івано-Франківська, вокалістки відомого українського джаз-колективу «ShockolaD». Не відриватися від джазового коріння дівчатам допомагає і Міко Поспежальський, студент музичної академії у Кракові.
До джазу DagaDana сміливо додає фолк, drum&bass, електроніку, створюючи таким чином то замріяно-ніжну, то імпульсивно-буйну музику. Щирості та безпосередності додають окарини, гармоніки, дитячі цяцянки, світилки та іграшкові музичні інструменти, що їх музиканти охоче використовують під час виступу.
За плечима у гурту вже два записаних альбоми, виступи на міжнародних музичних фестивалях Heineken Open'er Festival, Флюгери Львова, Фортмісія, ZA JAZZ Fest, L2, Song of Songs, Festival des Musiques du Dіsert (Марокко). Тріо не оминають увагою музичні критики і шанувальники: цьогоріч «DagaDana» взяли премії одразу в двох номінаціях в найпрестижнішій музичній премії Польщі "Fryderyk". Відкриття року в Польщі і кращий альбом – у гурту, який співає наполовину українською! Нагородження відбудеться 9 травня у Варшаві, тож DagaDana прибуде на вручення одразу після інтенсивного туру 11 містами України.
Хмельницький зустрічатиме музикантів в рамках всеукраїнського туру, одразу після Івано-Франківська та Чернівців, у кав’ярні-книгарні КУТ(Проскурівського підпілля, 34), у п’ятницю - 29.04, о 19:30.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую