ye-logo.v1.2

Аеростати із Сантою, карнавальна хода: яскраві фестивалі січня

Культура 1974
Куди поїхати у січні в Україні - у нашому матеріалі
Куди поїхати у січні в Україні - у нашому матеріалі. Фото: ілюстративне UA-Travels

Після Нового року і Різдва зимові веселощі в Україні продовжаться.

Протягом січня українців дивуватимуть затишними та дуже різноманітними фестивалями. Гастрономічні, фольклорні, етнографічні фести очікують на відвідувачів. Дивуватимуть гігантським китайським ліхтариками, масштабними вертепами, повітряними кулями у зимовому небі. Щоб ви не пропустили найцікавіше, ми підготували добірку яскравих фестивалів України, які відбудуться цього місяця.

Нагадаємо, видовищні зимові гуляння протягом кількох наступних тижнів триватимуть і в Хмельницькому. На території Різдвяного ярмарку у центрі міста влаштують низку тематичних подій.

Фестиваль «Маланка-фест» Чернівці

Восьмий фольклорно-етнографічний Фестиваль Маланок пройде в Чернівцях 12 січня. VІІІ Маланка-фест традиційно розпочнеться карнавальною ходою центральними вулицями. Відтак на площі Філармонії виступатимуть колективи-учасники з автентичною Маланкою. Учасників фестивалю Маланок оцінюватимуть у двох номінаціях: автентична Маланка та Переберія. На свято запросили буковинський колектив, який розповідатиме про традиції маланкування й показуватиме їх. Будуть майстеркласи з виготовлення масок та іншої карнавальної атрибутики. Окремо продумано розважальну програму для діток. Окрім буковинських колективів, до участі запросили колективи маланкарів із Львівщини й Одещини, вже підтвердив свою участь колектив зі Словенії.

Фестиваль повітряних куль "Монгольф'єрія. Свято наближається"

Уперше в історії України ви зможете здійснити подорож на повітряній кулі під Києвом із Сантою. Фестиваль триватиме протягом 11-12 січня 2020 року. Такі старти можна побачити лишь раз на рік. Близько 10 повітряних куль, розміром із п'ятиповерховий будинок, будуть взлітати протягом двох днів у зимове небо із Сантою та пасажирами. Заплановене і вечірне світіння аеростатів – темряві повітряні кулі не літають, але надзвичайно яскраво світяться. Фестиваль повітряних куль відбудеться в 20 хвилинах руху від Києва - в селі Березівка поряд із повітроплавним кафе DonBalloon, 39 км. по трасі Київ – Житомир.

Новорічний фестиваль гігантських китайських ліхтарів «Легенди піднебесної»

З 13 грудня по 2 лютого у Києві в триватиме фестиваль гігантських китайських ліхтарів. Це ціла культура, яка прийшла до України зі Сходу. Більше 30 гігантських інсталяцій, підсвічених зсередини, створять чарівну атмосферу на території одного з кращих ландшафтних парків Києва (Співоче поле). На вас чекають захоплююче шоу китайських артистів, розважальні зони для дорослих і дітей, резиденція Санта Клауса з подарунками, фуд-зона з китайськими ресторанами та чайна церемонія, ароматний глінтвейн, ярмарок сувенірів, тематичні майстер-класи, насичена святкова програма та багато приємних сюрпризів.

Свято Пампуха

Це легендарний зимовий фестиваль у Львові, який проводять, щоб популяризувати традиційну українську страву – пампух. Цього року свято відбувається вже водинядцяте. Пройде фестиваль на саме завершення різдвяних свят – 18-19 січня. Місце проведення – Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай). Гості свята стануть частиною давніх галицьких звичаїв. На фестивалі можна буде почути, побачити і навіть спільно поколядувати з найкращими вуличними вертепами. Також у програмі – виступи дитячих ансамблів, майстер-класи, великий ярмарок із різноманітними смаколиками та сувенірами. І, звичайно – частування пампушками з найрізноманітнішими начинками.

Фестиваль-конкурс «Червене вино» Мукачево

З 9 до 14 січня 2020 року в Мукачеві пройде ювілейний, 25-й фестиваль «Червене вино». Найбільший винний фестиваль-конкурс країни з найкращими закарпатськими винами щороку традиційно відбувається на свято Святого Василя (Старий Новий рік), збираючи велику кількість мешканців і гостей з усіх куточків України та з-за кордону. Фестиваль традиційно буде різноманітний, смачний і гостинний. Гостей розважатимуть відомі фольклорні колективи Закарпаття, колядницькі колективи та вертепи, естрадні гурти та ансамблі, відомі естрадні виконавці.

Фестиваль «Велика коляда»

На Різдво у Львові традиційно відкриється фестиваль духовної спадщини і християнської Різдвяної традиції українського народу «Велика коляда 2020». Місце проведення - Храм Пресвятої Євхаристії у Львові. Триватиме він протягом -25 січня. У фестивалі беруть участь хорові, автентичні, фольклорні, духові та інструментальні колективи. У їх виконанні звучать традиційні коляди, їх сучасні обробки та аранжування, класичні різдвяні твори.

Всеукраїнський фестиваль вертепів «ВертепФест 2020»

Фестиваль складатиметься з виступів по всьому місту вертепних та колядних колективів зі всієї України. Як і минулі роки, «ВертепФест» охопить Харків не тільки в центральній його частині, але, завдяки виступам на альтернативних майданчиках, і в самих віддалених районах міста. Харків буквально зануриться у свято, бо виступи відбуватиметься і на вуличних майданчиках, і в метро, і в супермаркетах та ТРЦ, і в культурних центрах міста. Основними подіями цьогорічного «ВертепФесту» традиційно стануть Парад вертепів, всеукраїнська акція «Нова радість стала», а також загальна зустріч колективів-учасників «Етновечорниці».

Кам’янець-Подільський

У період новорічно-різдвяних свят у Кам'янці-Подільському жителям та гостям міста підготували насичену програму тематичних заходів. Фольклорний фестиваль «Подільська маланка» розпочнеться 11 січня о 15:00. Відбудеться він одразу на двох локація: на площі Польський ринок та у парку Героїв Євромайдану. 12 січня о 14-ій годині пройде пройде «Подільський вертеп» на Різдвяному ярмарку. 14 січня о 14-ій годині всіх запрошують на родинне свято «Сійся-родися жито-пшениця та всяка пашниця». Різдвяний концерт «Нова радість стала» колективів дитячої хорової школи відбудеться 17 січня о 15:00 у міському Будинку культури. Цього ж дня о 18:00 на площі Польський ринок організують вечір запашного чаю. 18-го січня о 12:00 на Різдвяному ярмарку буде Свято пампуха.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую