ye-logo.v1.2

У Славуті створили театр і показали «... розклад бажань на завтра»

Культура 2511
П
П'єсу для першої постановки обрали сучасну з глибоким філософським змістом . Фото: з фейсбуку В'ячеслава Соколовського

Прем’єра першої театральної постановки відбулася 11 січня.

У Славуті запрацював театр: 11 січня відбулася прем'єра місцевої аматорської театральної студії «Терен» за п'єсою Олександра Вітра «Станція або розклад бажань на завтра». Не зважаючи на те, що це театральний дебют, постановку відвідало понад дві сотні славутчан.

Ідея створити театральну студію в Славуті належить Ользі Павліковській, яка нині є керівником театральної студії. Сайту «Є» вона розповіла, що вже давно виношувала цю ідею, адже в Славуті такого закладу немає.

«З дитинства мріяла грати у театрі. Завжди відвідую всі вистави театрів, які приїжджають до Славути. І так само, буваючи в інших містах, серед обов’язкового - похід до театру. Тож коли в Славуті почав зароджуватися кластер творчих індустрій, який об’єднав активних людей різноманітних мистецьких напрямків (музиканти, художники, хореографи і навіть ті, хто планує створити інженерну лабораторію), до них доєдналася і я. Нам в користування Славутська міська рада надала приміщення старого Будинку культури колишнього фаянсового заводу. Тож цю споруду ми прагнемо оживити, наповнити життям, створюючи на волонтерських засадах подієві заходи, які будуть цікаві славутчанам», - розповідає Ольга Павліковська.

Саме так і почала здійснюватися її давня мрія про театральні постановки: в творчому кластері Ольга взялася розвивати театральний напрямок.

П’єсу для першої постановки обрала сучасну з глибоким філософським змістом – українського автора Олександра Вітра «Станція або розклад бажань на завтра».

«Це п’єса – не на один раз. Змушує задумуватися. І кожен її може трактувати по-своєму. Одну з ролей зіграла сама. На інші дві запросила людей, які, на мій погляд, чудово підійшли саме під ці ролі. Це художниця Оксана Гребень та Любава Сокольнікова. Взялися до репетицій ще минулої весни, і, з невеликими перервами, працювали над постановкою до грудня. Напередодні новорічних свят виставу вже показали у закритому колі. Це була наче генеральна репетиція, щоб почути думки, якісь моменти допрацювати, побачити, як сприймається вистава глядачем», - розповідає Ольга.

А вже у січні організували велику прем’єру, на яку запросили усіх охочих славутчан. Ольга зізнається, що й не сподівалася, що виставу відвідає стільки людей, адже подивитися постановку прийшло понад дві сотні людей.

«Відчистили зал, відмили, адже приміщення старе, підготували його до показу. Навіть не сподівалися, що стільки людей у Славуті є поціновувачами театрального мистецтва. Можливо, тому, що славутчан зацікавило, що ж такого можуть показати місцеві аматори. По реакції залу зрозуміли: людям сподобалося. Маємо дуже багато позитивних відгуків у соцмережах і прохань від тих, хто не потрапив на прем’єру, показати виставу у Славуті ще раз. Також маємо запрошення з виставою до Нетішина», - розповідає керівниця театральної студії і каже, що наразі студія вже має творчі задуми для майбутніх постановок.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую