ye-logo.v1.2

Фестивалі в лютому: що запланували в Україні

Культура 3124
Не зважаючи на те, що масштабних фестивалів цього місяця не заплановано,  затишні та смачні фести у лютому все ж відбудуться
Не зважаючи на те, що масштабних фестивалів цього місяця не заплановано, затишні та смачні фести у лютому все ж відбудуться. Фото: ілюстративне shutterstock.com

Події останнього місяця зими.

Хоча активний сезон фестивалів в Україні поки не стартував, любителі мандрувати все ж зможуть знайти декілька яскравих подій у лютому. Смачні та затишні фести готують для відвідувачів у різних містах України. Фестивалі культур, театру, млинців, вина та навіть гігантських повітряних зміїв відбудуться у лютому.

Ми підготували добірку фестивалів в Україні цього місяця, щоб ви не пропустили найцікавіше. Також нагадаємо, нещодавно Кам’янець-Подільський презентував свій календар фестивалів у 2020 році. Щомісяця у місті проходитимуть події, цікаві не лише для кам’янчан, але й для туристів. На гостей очікують всеукраїнські, міжнародні фести історичного, театрального, музичного спрямування.

Фестиваль PRO.ACT Fest

28 лютого - 1 березня 2020 у Києві відбудеться Третій міжнародний англомовний театральний фестиваль PRO.ACT Fest 2020. Цьогорічний фестиваль відбудеться під девізом "LIMIT/LESS". Театральний експеримент, вистави, майстер-класи розширять кордони вашого сприйняття мистецтва та співіснування з іншими. Офіційною мовою PRO.ACT Fest є англійська. Усі вистави, майстер-класи та спілкування під час фестивалю проводиться англійською мовою.

Фестиваль гігантських китайських ліхтарів

З 24 січня в рамках Новорічного фестивалю гігантських китайських ліхтарів «Легенди Піднебесної» у Києві проходить урочисте святкування Китайського Нового Року. Гостям обіцяють грандіозне світлове шоу та фаєр батли між командами з різних куточків країни. Родзинкою святкування буде вогняний орган – єдиний в Україні та унікальний в світі!  Також на відвідувачів чекає 30 гігантський інсталяцій, які створять чарівну атмосферу свята: легендарна теракотова армія та велика китайська стіна, сичуаньська опера, підводний світ, персонажі стародавніх китайських казок, зоопарк, фламінго, панди, гігантські квіти, алея закоханих та інші неймовірні інсталяції. Фестиваль, присвячений святкуванню Китайського Нового Року триватиме до 23 лютого.

Фестиваль культур Global Village

Традиційний щорічний фестиваль культур Global Village відбудеться в Івано-Франківську 11 лютого. Це насамперед свято і вікно можливостей для студентів. Люди з усього світу демонструватимуть свої народи через їжу, костюми, музику та традиції. В програмі спілкування з активною молоддю з інших країн; дослідження різноманітних культур саме тут, в Івано-Франківську; колоритна музика та яскраві виступи; дегустація традиційної їжі з різних куточків світу; веселі майстер-класи.

Фестивалі млинців в Ужгороді

Протягом 14-16 лютого в Ужгороді одночасно відбудеться два фестивалі млинців «Ужгородська палачінта» і «Боздоська палачінта». Перший день фестивалю буде буде багато атракцій, пов’язаних із святом всіх закоханих. Млинці бувають не тільки їстівні, а й залізні – тому на фесті традиційно проведуть відкритий чемпіонат Ужгорода із жиму лежачи. А млинці, або бліни – це вінілові платівки, тож для відвідувачів влаштують вінілову дискотеку.

Фестиваль «Варишська палачінта»

У Мукачеві, що на Закарпатті, 29 лютого – 1 березня триватиме фестиваль-ярмарок "Варишська палачінта". Це фестиваль-ярмарок з нагоди проводів зими та початку весни. Цьогоріч захід відбуватиметься у центральному парку Мукачева. Під час фесту учасники пектимуть палачінти (млинці) з різними начинками та соусами. Також на фестивалі пригощатимуть гостей медом, сирами, вином. Крім того, передбачаються виступи творчих колективів, змагання, вікторини, естафети з палачінташками і марафон на випікання млинців. Уже традиційно в межах фестивалю відбудеться й Палачінтакіада – сімейна розважально-спортивна олімпіада.

SuperNatural Wine Festival

В Україні вперше пройде Фестиваль натурального, органічного та біодинамічного вина SuperNatural Wine Festival. Організовують його в останній день зими, 29 лютого, у Києві. «Натуралістів об’єднує відсутність снобізму та принципи виробництва вина – те саме low intervention. Вони не втручаються у процес творення, щоб на виході отримати вино, яке не має подобатись критикам. Воно взагалі нікому нічого не винне, і ні в чому не винне також. вам теж. Ви можете або зацінити, або ні, спробувати треба неодмінно», – пишуть організатори. На одному майданчику 29 лютого зберуться разом подібні у філософії, але все ж дуже різні винороби-натуралісти: Франція, Італія, Австрія, Німеччина, Греція, Грузія, Швейцарія та інші країни.

Медовуха Фест

Уже традиційний «Медовуха Фест» відбудеться в Ужгороді 7-9 лютого. Очікується близько трьох десятків медоробів, також будуть представлені вина, сири, сувеніри та страви закарпатської кухні. На фестивалі діятиме фотозона, виступатимуть закарпатські вокальні колективи.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую