ye-logo.v1.2

У Хмельницькому скасували концерт за участі китайського диригента

Культура 1794
"Хмельницький КамерФест" розпочався 20 лютого і триватиме по 3 березня
"Хмельницький КамерФест" розпочався 20 лютого і триватиме по 3 березня. Фото: oblfilarmonia.com

Виступ мав відбутися у четвер.

В обласному центрі триває одинадцятий Міжнародний фестиваль «Хмельницький КамерФест». У рамках фестивалю 27 лютого був запланований концерт «Піднебесна зустріч», де керувати Камерним оркестром Хмельницької обласної філармонії мав молодий китайський диригент Янь Цзянань. Однак, як нещодавно стало відомо, концерт скасували.

Як повідомили у філармонії, виступ не відбудеться у зв’язку з візовими проблемами для громадян Китаю. За словами директора обласної філармонії Олександра Драгана, зміни відбулися через ситуацію із поширенням коронавірусу в світі.

«Диригент мешкає в одній з європейських країн і має китайський паспорт. Він має перестороги, якщо звідти виїде, будуть труднощі повернутися назад», - розповів Олександр Васильович.

«Хмельницький КамерФест» триватиме до третього березня. У рамках фестивалю запланована низка концертів. На закритті міжнародного фестивалю перед хмельничанами виступить диригент з Польщі Роман Ревакович разом з хором Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» та Академічним муніципальним камерним хором. Зі сцени прозвучить симфонія-реквієм Богдани Фроляк на слова Шевченка.

Нагадаємо, серед евакуйованих 20 лютого з Китаю людей є мешканці Хмельниччини.

Читайте також: Як готуються до коронавірусу в Хмельницькому та у які фейки радять не вірити.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую