ye-logo.v1.2

Монотеатр «Кут» покаже вистави онлайн

Культура 1689
Вистави монотеатру «КУТ» можна побачити онлайн
Вистави монотеатру «КУТ» можна побачити онлайн. Фото: khm.gov.ua

Усі вистави – з архівів.

Сьогодні, 27 березня, хмельницький монотеатр «Кут» розпочинає онлайн-трансляцію вистав. Дата символічна, адже саме сьогодні в Україні відзначають День театру. Як повідомляють у Хмельницькій міській раді, серію онлайн переглядів починають з власних моновистав і надалі демонструватимуть постановки з Міжнародного фестивалю моновистав «Відлуння».

Розпочнуть показ із трагедії «Прокляті роки» на каналі монотеатру у Ютубі, початок о 19.00. На сцені глядачі побачать керівника, автора та засновника монотеатру «Кут» Володимира Смотрителя.

Створена вистава за творами репресованих поетів Олега Ольжича, Євгена Плужника, Юрія Клена, Василя Стуса, Тараса Мельничука, Тараса Шевченка. Автор та постановник Володимир Смотритель.

Як зазначено в описі до вистави на каналі театру у Ютубі, триватиме вона 50 хвилин. Протягом цього часу глядачі мають можливість спостерігати, як гортаються сторінки історії від 20-х до 90-х років XX століття. Головний герой вистави є сучасник, який, потрапляючи в атмосферу того чи іншого часу через поетичні твори, відтворює геній тих поетів, які словом виборювали право жити у вільній, незалежній і правовій Україні, за що на них одягали «кам’яні сорочки».

На сцені глядачі побачать Володимира Смотрителя. Фото: Сергія Аніськова

У суботу, 28 березня в онлайн доступі можна буде переглянути драму «Поет і кат» хмельницького драматурга Броніслава Грищука, за постановкою Володимира Смотрителя. Початок перегляду о 19.00. Тривалість – 55 хвилин.

У 2016 році під час проведення XVIII Міжнародного фестивалю моновистав «Відлуння» вона гралася в нічний час на центральній вулиці Хмельницького – Проскурівській – просто неба.

У п'єсі писані події XV століття в Неаполі. Таверна на березі моря, в якій працює красуня Люція. Долею жарту сюди завітали два сеньйори – Поет і Кат, котрі і закохуються в господиню. З простих суперечок їх боротьба переростає в шалений бій за її прихильність. Завдяки сценографії, костюму, пластиці, світловій та звуковій партитурі вистава набуває яскравого та інтригуючого дійства. Фінал?.. Інтрига!

У неділю 29 березня онлайн покажуть драму «Мазепа». Початок о 19.00. П’єса Богдана та Ярослава Мельничуків, постановка Ярослава Мельничука. Тривалість вистави – 55 хвилин.

Головний герой п’єси Іван Мазепа, перебуваючи в похилому віці, підданий анафемі, викинутий історією за межі своєї Батьківщини. У власних спогадах відтворює ключові моменти своїх поразок. Ця вистава є розкриттям своєрідної технології зради, яка є хворобою і бідою теперішніх і майбутніх поколінь. «А мене не судіть жорстоко, Я лише хотів добра для України. Добра і волі!».

Нагадаємо, що через карантин вистави онлайн почав транслювати Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького.

Читайте також:  Карантин: де і коли можна подивитися онлайн вистави українських театрів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую