ye-logo.v1.2

Заряджаймося мистецтвом: хмельницький художній музей почав працювати онлайн

Культура 3557
Обласний художній музей закритий для відвідувачів
Обласний художній музей закритий для відвідувачів. Фото: з архіву

Співробітники музею проводять лекції та челенджі в інтернеті.

Карантин повпливав майже на усі сфери життя. Не стало виключенням мистецтво, адже чимало закладів культури закрили для відвідувачів. Серед них і Хмельницький обласний художній музей.

«На жаль, ми зараз змушені працювати за зачиненими дверима. У музеї тихо – людей немає. Але придумали такий слоган "Музей на карантині – ласкаво запрошуємо у музей віртуальний". Ми скучили за нашими відвідувачами, тому вирішили працювати з ними у віртуальному форматі. Започаткували багато віртуальних проєктів», - розповідає директорка музею Ольга Долінська.

За її словами, музейники започаткували серію онлайн екскурсій наявними експозиціями «Музей на карантині. Заряджаймося мистецтвом», окрім того, детальніше розповідають історію однієї із картини. Також проводять мистецькі уроки у форматі лекції-бесіди. Прослухавши ці лекції, кожен може спробувати створити щось своїми руками.

«Запустили таку ініціативу, ідею колег з PinchukArtCentre, - підтримай челендж і розмісти свої варіанти відомих мистецьких творів. Ми запропонували близько 60 творів з нашої колекції. Оскільки долучилося багато людей, ми вирішили запропонувати відтворити ще натюрморти», - додає Ольга Віталіївна.

Ще одна ініціатива музейників - челендж креативних індустрій «Арт ізоляція». Митцям, поетам, музикантам, художникам пропонують онлайн поділитися тим, як проводять карантин. Розповісти, чим займають та як надихаються на нові твори.

«Днями ми розпочали проєкт «Розмальовка. Музей вдома». Щопонеділка на сторінці музею у фейсбуці буде з'являтимуться три розмальовки, які базуються на творах з музейної колекції, діючої експозиції. Це дозволить більш детально ознайомити наших гостей із творами й, водночас, кожен може проявити фантазію, уявити себе у ролі художника, спробувати його настрій. Створити власну картину можна фарбами, олівцями або пастеллю. Весь тиждень учасники надсилатимуть свої варіанти у коментарях під розмальовкою, а тоді ми виставимо оригінал твору. Люди, які матиму найбільшу кількість вподобайок отримають подарунок після карантину», - ділиться Ольга Долінська.

Директора зізнається, що наукові співробітники скучили за живим спілкуванням і такими творчими ініціативами намагаються в умовах карантину підтримувати зв'язок з аудиторією.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую