ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 24-30 серпня

Культура 1754
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

 Сьогодні хмельничани відзначають головне свято держави - День Незалежності України. Однак через карантинні обмеження в обласному центрі цього року вирішили відмовитися від звичних святкувань. Детальну програму святкових заходів у міській раді не розповідають. Однак, якщо вони все ж будуть організовані, то відбудуться у парку «Молодіжний».

Тим часом в обласному художньому музеї та обласній науковій бібліотеці анонсували свої заходи, приурочені Дню Незалежності, а в обласній філармонії вирішили провести безкоштовний концерт просто неба.

Протягом тижня у місті теж відбудеться чимало цікавого. Майстер-класи, лекції, театральні вистави, концерти підготували для хмельничан.

Також не забувайте про виставки, які вже діють у нашому місті. В обласному художньому музеї можна переглянути виставку Тетяни Яблонської "ВІКНО" (пастель 2000-2005), виставку Ігоря Севця "Муза безсоння". Виставка "Всі відтінки: Жовтий" триває в музейній галереї "КвARTира". У ТРЦ "MONTBLANC" запрошують на виставку живих тропічних метеликів. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку фотографій "Джазографія Олександра Зубка". Музей історії міста Хмельницького запрошує на перегляд персональної художньої виставки Вадима Піщерського "Мистецтво без меж". У виставковій залі дитячої школи образотвочого та декоративно-прикладного мистецтва демонструють "Світлоритми живопису" Петра Лебединця.

Організатори ж подій наголошують: зважаючи на карантинні обмеження, кількість місць на багатьох заходах обмежена, а вхід можливий за умови наявності захисної маски.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (24 серпня)

Концерт ансамблю пісні і танцю"Козаки Поділля"

"З радістю запрошуємо вас на урочистий концерт академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля", який відбудеться на День незалежності України! Ми обіцяємо вам море яскравих та незабутніх вражень!", - зазначають організатори. Вхід без маски заборонено.

Коли: 16:00
Де: майданчик біля філармонії
Вартість: безкоштовно

Святкові заходи з нагоди Дня Незалежності України в науковій бібліотеці

Пропонують хмельничанам та гостям міста: - об 11:00 - презентація книжково-ілюстративної виставки "На шляху до Незалежності"; - о 12:00 - майстер-клас зі створення національної фотобутафорії; - о 13:00 - віртуальна мандрівка "Твоя Україна: читай, мандруй, пізнавай". З 12:00 до 16:00 до послуг користувачів святкова фотозона "Свято з бібліотекою".

Коли: з 10:30
Де: ХОУНБ, вул. Героїв Майдану, 28
Вартість: безкоштовно

Креативне святкування Дня Незалежності з ХОХМ

Діятимуть монументальні фотозони біля фасаду ХОХМ, відбудеться творча майстерня Ольги Лучинської з розпису одягу, оглядова екскурсія залами музею, офіційне відкриття та кураторська екскурсія виставкою живопису, скульптури, ДПМ "ГОРА. МАСИВ ТВОРЧОСТІ" .

Коли: з 12:00
Де: ХОХМ Хмельницький Художній Музей, вул. Проскурівська, 47

Вівторок (25 серпня)

Концерт академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля"

На честь дня Незалежності України! 25 серпня запрошують на яскравий концерт ансамблю "Козаки Поділля"! Художній керівник - Степан Дробіт. Головний балетмейстер - Сергій Качуринець. Головний хормейстер - Катерина Дробіт.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Середа (26 серпня)

Фото: ілюстративне pixabay.com

Вступна лекція курсу "Верстка сайтів"

Запрошують зареєстрованих на курс "Верстка сайтів" і зацікавлених у його вивченні на безкоштовну ввідну лекцію. Обов'язкова попередня реєстрація.

Коли: 19:00
Де: ІТ Академія від Stfalcon, вул. Зарічанська 3/2, вхід біля аптеки "Синиця", 5 поверх (або онлайн залежно від ситуації з карантином)
Вартість: безкоштовно

Краєзнавча конференція "Бібліотекар, журналіст, письменник"

26 серпня відбудеться краєзнавча конференція "Бібліотекар, журналіст, письменник" до 80-річчя з дня народження Володимира Шевченка.

Коли: 12:00
Де: ХОУНБ, вул. Героїв Майдану, 28
Вартість: безкоштовно

Четвер (27 серпня)

Вистава комедії "Божевільна ніч, або №13"

Це комедія наших днів у двох діях. Здавалося б, цілком безневинна інтрижка помічника прем'єр-міністра і секретарки боса весь час загрожує перерости в скандал і, може, навіть у вбивство. Найважливіше тепер не допустити, аби про це хтось дізнався. Тому справиться з цим лише той, хто найшвидше знаходить правильні рішення і вміє викручуватися з будь-якої ситуації. Ця роль випала Джорджу Пігдену, що стало несподіванкою і для нього, і для всіх інших.

Коли: 18:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60Вартість: 60-100 гривень

Субота (29 серпня)

 

Фото: з архіву

Музична комедія "Сватання на Гончарівці"

Українське весілля, нагадують, починається зі сватання, на якому дівчина або подає рушники (на знак згоди), або, навпаки, підносить нареченому гарбуза. «Сватання на Гончарівці» за однойменною комедією українського класика Г.Квітки-Основ’яненка є своєрідною антологією національної музики. Комедія, помножена на українську музику і пісню, фантазії на тему народних вечорниць — такі жанрові особливості постановки. Окрім народних пісень, у виставі звучить музика з творів українських композиторів Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Кирила Стеценка.

Коли: 18:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 60-100 гривень

 

Йога вихідного дня

Усіх охочих запрошують на заняття з йога-гімнастики. Виконання вправ в парку не лише підвищує їх цілющу дію на тіло і загальний психоемоційний фон, це також прекрасна можливість насолодитися єдністю з природою.

Коли: 9:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: 50 гривень

Неділя (30 серпня)

Фото: ілюстративне pixabay.com

Міський фестиваль-конкурс з соціальних та вуличних танців "Нестримний потік 3"

Сальса, Бачата, Кізомба та й таке. Маску при собі мати обов'язково. Радять відвідати!

Коли: 18:00
Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Вистава "Чаклунка"

У театрі імені М. Старицького відбудеться хореографічна вистава "Чаклунка".

Коли: 18:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість квитків: 60-150 грн

Йога вихідного дня

Усіх охочих запрошують на заняття з йога-гімнастики. Виконання вправ в парку не лише підвищує їх цілющу дію на тіло і загальний психоемоційний фон, це також прекрасна можливість насолодитися єдністю з природою.

Коли: 9:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: 50 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» у фейсбуці, а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у вайбері.

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую