ye-logo.v1.2

Різдвяний Хмельницький напередодні локдауну (ФОТО)

Культура 3637
Сьогодні був останній день роботи Різдвяного ярмарку
Сьогодні був останній день роботи Різдвяного ярмарку. Фото: автора

Святковий ярмарок зупиняє роботу.

Від завтра, 8 січня, в Україні почнуть діяти посилені карантинні обмеження, які триватимуть до 25 січня. Через запровадження локдауну свою роботу зупиняє й Різдвяний ярмарок. Сьогодні ж, на Різдво, хмельничани востаннє мали можливість прогулятися святковим містечком, поласувавши смаколиками та придбавши сувеніри.

Не зважаючи на відсутність снігу, у центрі міста цього вечора панувала святкова атмосфера. В останній день роботи ярмарку чимало містян вирішили його відвідати. Хоча від традиційних масових святкувань у Хмельницькому відмовилися, поруч з головною ялинкою обласного центру звучали колядки та прогулювалися новорічні персонажі.

А вже завтра дерев’яні хатинки на майданчику перед кінотеатром Шевченка не відкриються. Як писав сайт «Є», на період посилення карантину торгові ярмаркові будиночки працювати не будуть. Однак розбирати їх поки не збираються. За інформацією управління торгівлі, ймовірно, що після закінчення локдауну роботу ярмарку можуть відновити.

Нагадаємо, кілька років поспіль у перший день зими в Хмельницькому починає працювати Різдвяний ярмарок. Щоправда, цього грудня його відкрили із невеликим запізненням. Через світову пандемію в обласному центрі відмовились від традиційних зимових масових святкувань, концертів та інших розважальних подій, які зазвичай відбуваються на території святкового містечка.

Торгові будиночки розташували по два боки новорічної ялинки, але цьогоріч їх встановили меншу кількість. Крім того, вони більше не стоять один навпроти іншого. Усе для того, щоб уникнути можливого скупчення людей.

Не всі торгові будиночки працювали на Різдво.

У період локдауну ярмарок закриють.

Але дерев'яні будиночки поки не розбиратимуть.

Святкові ілюмінації та фотозони залишаються.

Сьогодні територією ярмарку прогулювалися казкові персонажі.

Чимало жителів міта вийшли пройтися до святкової ялинки.

Звучали й колядки у центрі міста.

Традиційні фотографії на фоні світлових тунелів.

Та поїздки екскурсійним потягом.

Можливо, після локдауну ярмарок ще запрацює.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую