ye-logo.v1.2

Стадіон, міжнародні ансамблі: яким буде «ДжазФест Поділля 2021»

Культура 1998
Фестиваль джазу проводиться традиційно раз на два роки
Фестиваль джазу проводиться традиційно раз на два роки. Фото: ілюстративне з архіву

На хмельницькому стадіоні відбудеться фестиваль джазу

Протягом 11-12 червня у Хмельницькому триватиме «ДжазФест Поділля». Традиційний джазовий фестиваль відбувається у місті раз на два роки. Торік його скасували через пандемію, а цьогоріч, враховуючи карантинні обмеження, фестиваль запланували провести на стадіоні «Поділля».

«Стадіон дасть нам можливість дотриматися дистанції, розсадивши на п’ятитисячній трибуні близько 2-2,5 тисяч глядачів. Завдяки волонтерам можна буде контролювати дотримання норм, - розповідає начальник управління і культури Артем Ромасюков. - Фестиваль традиційно буде безкоштовним. Враховуючи, що джаз – мистецтво не для всіх, для нас буде гарним результатом, якби ми на половину заповнили центральну трибуну, врахувавши карантинні обмеження».

Організатори вже почали представляти майбутніх учасників джазового фестивалю. Серед музикантів, які виступлять у Хмельницькому, - провідні джазові виконавці України і гості з-закордону.

Відомо, що на «ДжазФест Поділля» перед містянами зіграє тандем українських музикантів «ShockolaD». Виступить міжнародний джазовий ансамбль «Focusyear Band 21» – це вісім музикантів з різних куточків світу, котрі впродовж року проживали та навчалися за спеціальною програмою у майстрів міжнародної джазової сцени у Швейцарії. До речі, один із учасників цього бенду – український музикант Яків Цвєтінський. Ще один міжнародний учасник хмельницького фестивалю – «Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz». Також на фестивалі представлять новий проєкт Олексія Боголюбова.

Нагадаємо, в останні вихідні травня у Хмельницькому пройде «Rock&Buh 2021». Фестиваль триватиме протягом двох днів – 28 і 29 травня, а проведуть його у форматі автоконцерту на території аеропорту. Таким чином вирішили уникнути скупчення людей, враховуючи карантинні обмеження.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую