ye-logo.v1.2

«Батько децентралізації» в Україні Анатолій Ткачук прочитав реп про Наркевичі

Культура 3980
«Нью-Йорк і Варшава, Лондон, Париж – усі ще почують Наркевицький движ…» - це пісня і про людей, і про історію села, і про його перспективи
«Нью-Йорк і Варшава, Лондон, Париж – усі ще почують Наркевицький движ…» - це пісня і про людей, і про історію села, і про його перспективи. Фото: з фейсбук-сторінки Анатолія Ткачука

Відео з’явилося під псевдонімом DiD ToLkA.

Відомий в Україні громадський діяч, політик, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт, якого часто називають «батьком децентралізації» в Україні Анатолій Ткачук, який родом з Хмельницького району, вирішив відкласти складні тексти трохи вбік і написав… реп про рідні Наркевичі.

«Два дні писав складні тексти. З’їв купу цукерок, пока завершив першу частину. Далі не йде. І раптом написав Наркевицький реп», - написав на своїй сторінці у фейсбуці Анатолій Ткачук в описі до оприлюдненого відео.

«Нью-Йорк і Варшава, Лондон, Париж – усі ще почують Наркевицький движ…» Це пісня і про людей, і про історію села, і про його перспективи.

«Давно мріяв зробити круту пісню про Україну не як про державу, а про людей, - розповів сайту «Є» Анатолій Ткачук. – Попросив написати щось в цьому плані друзів-поетів. Ідея їм сподобалася, але якось досі нічого написати не вийшло. Значить, подумав поки не на часі. Але якось був у своїх рідних Наркевичах на Хмельниччині, і ми разом з друзями подумали, що було б круто щось зробити про наше село. Хоч і писав я про Наркевичі вже багато – і історій, і спогадів, але хотілося чогось цікавенького».

Ідея засіла в голові, зізнається Анатолій Ткачук.

«Щоранку я займаюся скандинавською ходьбою, де використовуються спеціальні палиці. Вони створюють своєрідний ритм, - розповідає пан Анатолій. – Учора вранці йшов і відчуваю, що під цей ритм гарно лягають слова, які засіли в голові. Прийшов додому і за 10 хвилин написав текст. Про все, що близьке серцю. Записав відео з другої спроби. Наркевицькі друзі, зокрема Володимир Янушкевич, підібрали музику і зробили таке невеличке відео. Тепер маємо Наркевицький реп».

Анатолій Ткачук зізнається, що ще за часів студенства писав слова на музику іноземних хітів.

«Якось написав на мотив «Jesus Christ Superstar» про з’їзд КПСС, то мав тоді проблем», - пригадує він.

І додає, що ідей створити щось неординарне має ще багато. Утім, каже, ідеї мають визріють, тоді й дійде справа і до них.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую