ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановлять меморіальну дошку заслуженому художнику України

Культура 1858
Леоніда Бессараби не стало у серпні 2018-го
Леоніда Бессараби не стало у серпні 2018-го. Фото: з архіву редакції

Леонід Бессараба писав пейзажі, портрети та натюрморти.

Вчора, 27 травня, члени виконкому Хмельницької міської ради дозволили встановити меморіальну дошку художнику Леоніду Бессарабі, серце якого зупинилося в серпні 2018 року. З таким проханням звернулися представники обласної організації Національної спілки художників України.

Згідно з рішенням виконкому, меморіальна дошка Леоніду Бессарабі має з’явитися на Старокостянтинівському шосе, 12. Таке місце було обрано не випадково.

Як пояснив начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков, саме у цьому будинку колись жив Леонід Павлович. Одним з ініціаторів встановлення меморіальної дошки став онук художника.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд у тролейбусах і маршрутках Хмельницького з червня

Довідково. Леонід Бессараба народився 29 липня 1935 року в селі Нова Гребля Вінницької області. Закінчивши Київський художній інститут, у 1965 році він переїхав у Хмельницький. Його запросив викладати ректор місцевого педагогічного училища (нині Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія). Зокрема, свого часу він також працював у Хмельницькому обласному художньому музеї та викладав Хмельницькому національному університеті

Леонід Бессараба писав портрети та натюрморти, але передусім він став відомим як живописець. На своїх полотнах він зображував красу подільської природи. Нині його твори зберігаються у багатьох музеях України та приватних колекціях. А у 2008 році за мистецькі досягнення Леоніду Павловичу президент Віктор Ющенко надав почесне звання «Заслужений художник України».

Леоніда Бессараби не стало 6 серпня 2018 року. На той час йому було 83 роки.

Читайте також: Скільки хмельничани платитимуть за сміття: нові тарифи

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую