ye-logo.v1.2

«Rock&Buh 2021»: гроші на обладнання для дитячої лікарні збиратимуть і на джазовому фестивалі

Культура 1516
Кому вдалося потрапити на музичну подію, танцювали не лише біля автівок, на яких приїздили, а й на дахах транспортних засобів
Кому вдалося потрапити на музичну подію, танцювали не лише біля автівок, на яких приїздили, а й на дахах транспортних засобів. Фото: з архіву

Благодійну акцію, започатковану на рок-фестивалі, продовжать.

Днями на території Хмельницького аеропорту відбувся фестиваль «Rock&Buh». Через карантинні обмеження музична подія, яка зазвичай проходила на березі Південного Бугу, цьогоріч пройшла у форматі автоконцерту.

Вхід на фестиваль був традиційно безкоштовним, але організатори у рамках фесту влаштували благодійну акцію. Усі охочі фестивальники могли долучитися до збору грошей на закупівлю обладнання для дитячої міської лікарні. Медзаклад потребує інтелектуального апарату штучної вентиляції легень для потреб реанімації новонароджених вартістю 800 тисяч гривень.

Як розповів сайту «Є» начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, за два фестивальні дні вдалося зібрати близько 16 тисяч гривень. Половину з них перерахували на благодійні рахунки, іншу половину волонтери зібрали у скриньки безпосередньо під час «Rock&Buh».

«На жаль, зібрано небагато грошей, але будемо продовжувати цю акцію в рамках фестивалю «ДжазФест Поділля», який відбудеться у червні, - говорить він. - У перший день волонтери взагалі не збирали грошей на фестивалі. Адже погодні умови не дозволяли. Тому в першу чергу ми розраховували, що люди будуть надсилати гроші на рахунки».

Нагадаємо, у перший фестивальний день через зливу початок концерту затримався більше, ніж на годину. Сильний дощ залив частину сцени, через це музиканти не змогли вчасно провести саундчеки. Через такі погодні умови не усі місця для автомобілів були зайняті. Чого не скажеш про завершальний день «Rock&Buh», коли автівками були заповнені усі сектори, а погода сприяла вчасному початку виступів артистів.

«Не зважаючи на погодні умови, ми все таки змогли провести фестиваль. Усі гурти мали свій виступ. Звичайно, що у перший день кількість автомобілів і людей була не та, на яку ми розраховували. Але завдяки тому, що в суботу була вже нормальна погода, все збулося. Другий день пройшов за графіком, а сектори майже під зав’язку були забиті автомобілями. Зважаючи на коронавірусну ситуацію, вважаю, що такий формат виправдав себе», - додав Артем Ромасюков.

Кошти на обладнання в лікарню можна перерахувати за реквізитами або ж передати готівкою на джазовому фестивалі.

Рахунок (благодійний):
8431540500000260040523253856
ЄДРПОУ 02004674
Банк АТ КБ Приватбанк

До теми: Стадіон, міжнародні ансамблі. Яким буде «ДжазФест Поділля 2021»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую