ye-logo.v1.2

«Місту бракує концепції» - очільник Мінкульту Олександр Ткаченко відвідав Кам’янець-Подільський

Культура 2637
За словами міністра, можна довго перераховувати те, що в місті потребує реставрації
За словами міністра, можна довго перераховувати те, що в місті потребує реставрації. Фото: з фейсбук-сторінки Олександра Ткаченка

Саме вона має передувати етапу реставраційних робіт, - вважає міністр.

Сьогодні, 15 липня, Кам’янець-Подільський відвідав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Очільник Мінкульту оглянув місцеві архітектурні пам’ятки та розповів, що має передувати етапу їх реставрації. Про це Олександр Ткаченко написав на своїй фейсбук-сторіці.

«Місто фестивалів, місто студентів, місто однойменної фортеці…? Чимало амплуа. Але що точно – це місто-музей. Фортеця, безумовно, його перлина, але є й багато інших достойних об’єктів: собор Святих Апостолів Петра і Павла, башта Стефана Баторія, Турецький бастіон, площа Вірменський ринок і неймовірний каньйон. І, повірте, продовжувати можна ще довго. Як і довго можна перелічувати кількість того, що потребує реставрації», - зазначив Олександр Ткаченко.

Утім, за його словами, перше, чого бракує Кам’янцю-Подільському, – це концепції міста.

«Саме вона має передувати етапу реставраційних робіт, - вважає міністр. - З неї і почнемо, аби далі вийте на те єдине і туристично-магнітне амплуа».

Вже наступного тижня він планує провести робочу зустріч з місцевою владою, депутатами, директорами музея та заповідника, аби дати старт процесу створення концепції Кам’янця-Подільського.

Читайте також: Відновлення пам’яток з Хмельниччини, які потрапили до «Великої реставрації», у 2021 році не фінансуватимуть

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую