ye-logo.v1.2

Рок під дощем і східні танці для молоді

Культура 4325
Фото: Сергій АНІСЬКОВ, Тетяна ДИМИТРОВА

День молоді у Хмельницькому минув під знаком холодних вечорів, але не менш гарячих сердець, адже розважатися під дощем можна лише так

Хоча в суботу дощ таки попсував плани організаторів свята, міського управління сім’ї та молоді і будинку культури, але ті, хто прийшов на майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, не пожалкували. Незважаючи на дощ та перемагаючи вітер, молодь розважалася танцями під музику гуртів «Бензопілін», «Over head» та «Різні». Останні, до речі, все ще експериментують з напрямком і цього разу додали до свого складу скрипку. Вона, як каже молодь, просто «зірвала мозок» феєричним звучанням, яке виливалося у прекрасну гармонію з іншими інструментами. У неділю природа таки змилостивилася над хмельничанами і в другій половині дня, коли розпочалося свято, організоване управлінням сімї, молоді та спорту Хмельницької ОДА, з-за хмар іноді виглядало сонце. В усіх закутках скверу відбувалось свято «за інтересами». На головній сцені глядачів тішили виступами танцювальні колективи міста, співаки, театрали-аматори та ді-джеї. З правого боку від сцени розгорнувся страйкбольний тир. Там усі бажаючі мали змогу постріляти: одні влучно, інші – просто постріляти. Команди з молодших учасників свята позаду сцени змагалися, хто швидше і точніше поцілить гранатою, хоч і дерев’яною, у танк. Військові розваги на святі організував молодіжний спортивно-оздоровчий центр «Червона зірка». З іншого боку сцени представники Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі люди» виставили скриньку для добрих справ. За вечір зібрали більше сотні ідей, що доброго потрібно зробити в місті і навіть пропозиції допомоги в реалізації деяких з них. Загалом молодь вважає, що у Хмельницькому не вистачає «МакДональдса», забагато сміття і бездіяльна міліція. Паралельно з дійством на головній сцені та перед нею, відбувалась фотовиставка. Ведучий Сергій Щербанюк роздавав призи активним танцюристам, переможцям конкурсу і усім, хто хоч якось відзначився на святі. Нагородили також переможців квесту з орієнтування у міському середовищі «Міські джунглі», який влаштували ГО «Студентська республіка» та «Joker event group». Натанцювавшись досхочу усі притихли, коли перед сценою з’явилися молодики, що «дихали» вогнем. Це театр вогню «Street fire» розпочав своє вогняне файєр-шоу: захоплюючі танці з вогняними конструкціями та палаючі факели стали завершальним акордом для молоді, яка «розповзлася» по нічних клубах продовжувати свято.

Чи відомо вам: День Молоді – це похідне свято від колишнього Дня комсомолу. 26 червня 1919 року була заснована комсомольська організація. Перший установчий з’їзд тоді назвали «З’їзд з гвинтівкою», адже одразу, після його закінчення, учасників забрали на війну. У 1991 році, коли комсомолу вже не було, цей день «зробили» Днем українській молоді.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую