ye-logo.v1.2

Вистави у кінотеатрі, музеї чи просто неба: програма театрального фестивалю у Хмельницькому

Культура 2133
У рамках події містяни зможуть побачити низку театральних вистав, які відбуватимуться в урбаністичних просторах Хмельницького
У рамках події містяни зможуть побачити низку театральних вистав, які відбуватимуться в урбаністичних просторах Хмельницького . Фото: ілюстративне з архіву

Протягом трьох днів у місті покажуть п'ять вистав від аматорських театрів.

Вже за кілька днів у Хмельницькому відбудеться низка показів театральних вистав на незвичних локаціях. Аматорські театри з різних куточків України безкоштовно виступлять перед хмельничанами в межах фестивалю під назвою «АКТ Другий. Урбаністичний», який цьогоріч відбудеться вдруге.

Загалом для участі у фестивалі організаторам надійшло 25 заявок, з них журі обрало чотири колективи. Про це розповідає директор фестивалю Дмитро Гусаков. За його словами, п’ятим учасником автоматично став Народний аматорський театр «Дзеркало» Хмельницького міського будинку культури, який є одним із засновників фестивалю.

Саме хмельничани й розпочнуть фестиваль аматорського театру. У п’ятницю, 8 жовтня, вони виступлять із прем’єрою вистави «Кароль» за п’єсою польського композитора Мрожека. Подія відбудеться у Мистецькому дворику музичної школи №1 (Проскурівська, 18). Початок о 19:00.

Наступного дня, 9 жовтня, о 13.00 пройде показ поетичної вистави під назвою «Діти S.O.S.» Чернівецького народного театру «Театральна банда». П'єсу демонструватимуть в художньому цеху театру імені Михайла Старицького. Початок о 13:00, збір о 12:50 біля головного входу театру.

«Ця вистава складена за листами дітей, батьки яких брали участь в АТО чи ООС. Дехто з них загинув. Це дуже щемлива п’єса», - додає Дмитро Гусаков.

Цього ж дня, о 19:00 фестиваль переміститься в приміщення обласного художнього музею. В залі на другому поверсі виступить харківський театр «DIY» із виставою «Заборонений плід».

«Вистава пластична, повністю без слів. Вона складена за історією червоного капелюшка, але не дитяча. Червоний капелюшок – це жінка-вамп, вовк – чоловік, який зустрічає жінку на своєю шляху», - говорить директор фестивалю.

В останній фестивальний день пройде ще два покази вистав. У неділю, 10 жовтня, на відкритому майданчику біля кінотеатру Шевченка хмельничани побачать виставу «Ніч невинних забав» за мотивами шведського драматурга Стриндберга. Покаже її театр міміки і жестів з Києва «Райдуга» о 13:00.

«Це унікальний театр, він давно існує. В ньому грають люди з вадами слуху. Разом з ними до нас приїдуть кінорежисери, які знімають про цей театр документальний фільм», - пояснює Дмитро.

Завершуватиме «Акт Другий» театр «Театроманія» з міста Маріуполь. Це буде діджиталізована вистава за п’єсою Коцюбинського «Тіні забутих предків.» Вона відбудеться в кінозалі кінотеатру Шевченка о 19:00.

Вхід на всі вистави вільний.

Читайте також: Покоління Z. На сцені обласного театру поставлять виставу для підлітків.

Фото: з фейсбуку

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую