ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть театральні вистави на неочікуваних локаціях міста

Культура 3089
Організаторами фестивалю є громадська організація «Центр розвитку театру «ЧАС Т»» та Народний аматорський театр «Дзеркало»
Організаторами фестивалю є громадська організація «Центр розвитку театру «ЧАС Т»» та Народний аматорський театр «Дзеркало». Фото: автора

Наразі триває прийом заявок від аматорських театрів України на участь у фестивалі.

Хмельничани вдруге організовують Всеукраїнський фестиваль аматорського театру. Цього року він проходить під назвою «АКТ Другий. Урбаністичний». У рамках події містяни зможуть побачити низку театральних вистав, які відбуватимуться в урбаністичних просторах Хмельницького – скверах, парках, подвір’ях багатоповерхівок чи навіть й на дахах. Ідей у авторів проєкту чимало, а вибір конкретних локацій залежатиме від вистав, які пройдуть відбір.

Як розповів директор фестивалю Дмитро Гусаков, нещодавно стартував конкурсний відбір учасників. Після його завершення театральні експерти оберуть чотири найцікавіші колективи України, які й будуть учасниками «Акту Другого». До слова, п’ятим учасником автоматично стає Народний аматорський театр «Дзеркало» Хмельницького міського будинку культури, який є одним із засновників фестивалю.

«Минулого року ми виграли грант в Українському культурному фонді, який допоміг нам зробити онлайн-фестиваль через карантинні обмеження. Оскільки тоді міста-учасники не могли приїхати до нас, ми їздили до них. Там відзняли матеріал, а в жовтні це все показали глядачам. Тепер концепція змінилася – фестиваль виходить на вулицю, - говорить Дмитро. - На жаль, цього року заявка на УКФ не пройшла, однак нас підтримало міське управління культури, а ще ми беремо участь у Спільнокошті».

Про ідею цьогорічного фестивалю розповідає проєктна менеджера Юлія Рахно:

«Хотілося показати , що театр – це не тільки будинок, архітектурна споруда і чоловічки в дивних костюмах, які ходять по сцені. Для нас важливо показати театр людям, які рідко ходять в театр. Тому вистави в рамках другого фестивалю будуть проводитися у незвичних місцях. Це двори, парки, пам’ятки архітектури, що завгодно. Ідеї зараз перебувають в стадії розробки, бо локації пов’язані з виставами тих колективів, які поїдуть до нас на фестиваль. Атмосфера вистави має відповідати атмосфері простору».

Прийом заявок від аматорських театрів триватиме до 9 серпня. А сам фестиваль «АКТ Другий. Урбаністичний» буде триденним і відбуватиметься цієї осені, з 8-го по 10-те жовтня у Хмельницькому.

Читайте також: Карта України, створена 70 вишивальницями. У Хмельницькому презентували незвичний арт-проєкт.

Коментарі:

Дмитро Гусаков 11.07.2021 15:08

Підтримати фестиваль можна за наступним посиланням: https://biggggidea.com/project/akt-drugij-urbanistichnij-teatralnij-festival/?fbclid=IwAR1nn-_Da8DHZm2eHfBinNRK6fVgUxqAlaH96d3T8I44ZQHO1I6YXEqybEE

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую