ye-logo.v1.2

Святкування в «червоній» зоні: у Хмельницькому вирішують, як відкривати Різдвяний ярмарок

Культура 10124
Новорічні фігури, які щороку встановлюють на центральній вулиці міста, відновили і докупили нову ілюмінацію
Новорічні фігури, які щороку встановлюють на центральній вулиці міста, відновили і докупили нову ілюмінацію. Фото: Андрія Ящишена

У центрі міста завершують останні приготування.

Незабаром у Хмельницькому запрацює новорічно-різдвяне містечко. Традиційно його розташували на центральній вулиці міста, але цього року територію дещо збільшили. Понад пів сотні дерев’яних будиночків завершують споруджувати на майданчику біля кінотеатру Шевченка.

Розпочне свою роботу Різдвяний ярмарок вже цієї суботи, четвертого грудня. А от чи буде урочисте відкриття пори «червону» зону – з традиційним концертом, виступами місцевих зірок біля новорічної ялинки – у міській раді ще вирішують. За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, остаточне рішення мають прийняти у середу чи четвер.

«Різдвяний ярмарок запрацює в суботу однозначно, але чи будуть якісь заходи – рано сказати. Хочемо, щоб було відкриття, але не порушуючи карантинні обмеження. Тому поки думаємо про формат», - зазначив він.

З 29 листопада до 25 січня для транспорту буде перекрито ділянку між вулицею Володимирською та ляльковим театром. Фото: Андрія Ящишена

Неподалік новорічної ялинки на Проскурівській монтують льодову тюбінгову гірку. Зимова розвага буде платною і діятиме поруч із оновленою гостиною святого Миколая, яку цього року розташують в театрі ляльок.

«Гірка робиться в рамках Різдвяного ярмарку. Це новинка для хмельничан, тож буде цікаво. Ми там робимо локацію для дітей. Переносимо також резиденцію святого Миколая в ляльковий театр. Гостина запрацює ближче до Миколая і буде в зовсім новому форматі», - додає Микола Ваврищук.

За інформацією Суспільного, гірка буде розміром 60Х6 метрів. Атракціон матиме скат 25 метрів, і ще 25 метрів гальмівного шляху. Верхній майданчик займе 10 метрів. Кататися на ній зможуть діти віком від 4-5 років. По боках на схилі зроблять обшиті м’якою тканиною коридори метрової ширини.

Через атракціон частину Проскурівської перекрили для транспорту. Його рух призупинили на ділянці від вулиці Володимирської до лялькового театру на майже два місяці. Через запровадженні обмеження частина хмельничан вже висловили своє обурення в соцмережах.

«У нас взагалі дискутується питання зробити ту частину вулиці, де зараз гірка стоїть, пішохідною. Місця паркування там майже не забираються, а Володимирська і Свободи не перекриваються. Насправді до нас багато хмельничан зверталися, щоб там продовжити пішохідну зону», - говорить посадовець.

Нагадаємо, «червону» зону карантину на Хмельниччині запровадили наприкінці жовтня через перевищення трьох епідеміологічних показників. Щоб її скасували, на території області протягом трьох днів поспіль не має бути перевищено граничного рівня жодного з показників. У такому випадку державна комісія приймає рішення перевести регіон в «жовту» зону карантину.

На Хмельниччині останнім часом помітна тенденція до зниження індикаторних показників. Згідно з інформацією МОЗ, нині в області залишається високий рівень госпіталізацій. Станом на ранок 30 листопада він становить 75,2 осіб на 100 тисяч населення (при нормі не більше 60 осіб на 100 тисяч населення). Натомість коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх двох днів не перевищує норми. Наразі він становить 18,1% (перевищення – 20% і більше). Інші епідпоказники в Хмельницькій області не перевищені.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую