ye-logo.v1.2

Хмельницький актор Степан Бортнічук номінований на премію імені Панаса Саксаганського

Культура 2047
Степан Бортнічук номінований на премію імені Панаса Саксаганського
Степан Бортнічук номінований на премію імені Панаса Саксаганського. Фото: Сергія Аніськова

Така відзнака вручається з 2009 року.

 Четверо митців претендують на здобуття премії імені Панаса Саксаганського, яка вручається за творчі досягнення, що наближають театр України до кращих зразків світового мистецтва, відчуття у творчості громадського пульсу часу, естетичну довершеність, утвердження принципів духовності та гуманізму. Про це повідомляють у Національній спілці театральних діячів України.

На здобуття премії можуть висуватися режисери, актори, організатори театральної справи. Цьогоріч на здобуття премії, яка заснована у 2009 році Національною спілкою театральних діячів України, Київським академічним обласним музично-драматичним театром імені П. К. Саксаганського, номіновано чотирьох митців.

Серед них – Степан Бортнічук, заслужений артист України, актор Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького. Степан Карпович свою творчу діяльність розпочав у 1973 році, в хмельницькому театрі працює з 1992 року. До того ж часу разом із дружиною Раїсою, яка родом з Хмельниччини, працювали на Закарпатті. Та, як в 2014 році в інтерв’ю «Є» згадувала Раїса Бортнічук: «На початку 90-их, коли була складна ситуація в країні, маленька донька на руках, було важко без підтримки, от ми і перебралися ближче до рідні. Адже тоді у Закарпатті ми були сам»і.

Окрім Степана Бортнічука на премію імені Панаса Саксаганського претендують Володимир Петранюк, директор-художній керівник Театру української традиції «Дзеркало», Віктор Раду, провідний майстер сцени Одеського театру юного глядача ім. Ю. Олеші та Богдан Чернявський, режисер Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя.

Коли саме оголосять переможця – поки невідомо.

Читайте також: Новорічна історія Хмельницького: як змінювалася головна ялинка міста

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую