ye-logo.v1.2

Світлини хмельницького фотографа представлятимуть Україну на міжнародному конкурсі

Культура 2285
Фото Сергія Зиська у десятці кращих зайняли п
Фото Сергія Зиська у десятці кращих зайняли п'яте та десяти місця. Фото: з фейсбук-сторінки Сергія Зиська

На одній з фотографій Сергія Зиська – пам’ятка з Хмельниччини.

Десять найкращих робіт української частини найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки» оприлюднили організатори конкурсу. Серед них – дві світлини хмельницького фотографа Сергія Зиська. Одна з них зайняла п’яте місце. Це світлина палацу в Підгірцях, що у Львівській області. Ще одна світлина замикає десятку. І на цьому фото - пам’ятка саме з нашої області. Це панорама блакитної зали у палаці Самчики, яка, до речі, стала кращим фото Хмельницької області.

«Композиційно цікаве і водночас суперечливе фото через зміщений логічний центр», - кажуть про фото з Самчиків журі. І додають, що це прекрасне фото інтер’єру, як за якістю, так і композиційно, враховуючи обмеження, викликані розміром внутрішнього приміщення.

Панорама блакитної зали в Самчиках. Фото: Сергія Зиська

Організатори конкурсу додають, що у 2021 році учасники подали на конкурс понад 25 тисяч світлин та відео пам’яток культури України. І саме з них обрали десятку найкращих за якістю, композицією, енциклопедичністю. Це світлини пам’яток у Києві і Севастополі, а також Закарпатській, Харківській, Луганській, Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Хмельницькій областях.

Палац в Підгірцях посів 5 місце у десяці світлин, які представлятимуть Україну на міжнародному етапі конкурсу. Фото: Сергія Зиська

Саме ці фотографії представлятимуть Україну на міжнародному етапі конкурсу, де будуть змагатися із переможцями з інших країн.

Додамо, що чимало фото Сергія Зиська потрапили і до топ-125 світлин пам’яток культурної спадщини України, які кількома днями раніше оприлюднили організатори конкурсу «Вікі любить пам’ятки». Саме з них і обирали 10 фотографій, які представлять Україну в міжнародній частині фотоконкурсу. Сергій зізнається, сподівався, що його фото потраплять в топ-10 кращих світлин 2021 року, хоча, каже, очікував побачити в топі інші свої фото.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую