ye-logo.v1.2

Війна на парканах Хмельницького – автори вуличних малюнків розповіли про створені роботи

Культура 5571
Малюнки з
Малюнки з'явилися поблизу одного з будівельних майданчиків.. Фото: з архіву

Три патріотичні скетчі прикрашають паркан у середмісті.

На перехресті вулиць Прибузької та Трудової у Хмельницькому нещодавно з’явилися патріотичні вуличні малюнки. На паркані зобразили картинки, мотиви яких зараз близькі кожному українцю. На одному скетчі дівчинка зупиняє російський танк, на – іншому дитина з парасолькою закриває соняхи від ракет. Ще одне зображення – український трактор тягне російський корабель.

Стріт-арт на тему війни створили хмельницькі дизайнери. Як йдеться у сюжеті ТРК «Місто», їх авторами стали восьмеро хмельничан. Після повідомлення у загальному чаті дизайнерів, вони зібралися разом і накинули кілька ескізів майбутньої роботи. Майже одразу ж і приступили до втілення ідеї.

«Хлопці запозичили силуети танків, силуети бомб. Потім це все модернізувалося, складалося в одну картинку і ми отримали наші скетчі. Це був поклик душі. Ми синхронно вирішили, що саме ці малюнки мають бути», - пояснює дизайнерка Юлія Свіргун.

Стінописи є творчими відображеннями подій, які зараз відбуваються в Україні.

Як зазначає дівчина, на скетчах хотіли передати атмосферу, яка нині панує в умовах війни. Впевнені, що малюнки привертатимуть увагу перехожих і викликатимуть в них необхідні емоції.

«Кожен по-іншому інтерпретує побачене. Кожен побачить свій сенс. Хтось впізнає у цих дітях знайомі обличчя, яких, на жаль, вже немає з нами. Хтось побачить силу в своїх дітях, в майбутніх поколіннях. Можливо, хтось побачить силу українського народу, який сьогодні дає такий гідний супротив», - додає Юлія.

Нагадаємо, київські митці у центрі Хмельницького створюють масштабний мурал. Патріотичний стінопис з’явиться на вулиці Соборній. Стіну прикрасить жінка з мечем і крилами, яка символізує Україну.

Авторами робіт стали восьмеро місцевих дизайнерів.

Малюнки нанесли на стіну протягом кількох годин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую