ye-logo.v1.2

У Хмельницькому артисти і підприємці організували для дітей благодійну акцію

Культура 2763
У фіналі всі артисти виконали разом пісню "Україна" Тараса Петриненка.
У фіналі всі артисти виконали разом пісню "Україна" Тараса Петриненка.. Фото: Романа Рудакова

Акція «Крила надії» відбулася на майданчику перед Хмельницьким Академічним обласним театром ляльок.

Вчора, 22 квітня, у Хмельницькому відбулася благодійна акція «Крила надії», яку ініціювали працівники театру ляльок. 14 артистів і декілька підприємців об’єдналися, що як самі зазначають, підтримувати дітей, які переїхали із міст де тривали, або ще тривають бойові дії.

«Ідея акції виникла спонтанно, на одній із робочих п’ятихвилинок. Ми протягом двох місяців фактично працюємо без вихідних, приймаємо діток і не обмежуємося виставами та майстер-класами. Ми одягаємо діток і забезпечуємо іграшками, різним приладдям для розвитку… До нас приходить багато сімей, які приїхали з міст, де ведуться активні бойові дії. Приїхали без нічого. Тому ми вирішили організувати благодійну акцію, зібрати трохи грошей і закрити хоча б найголовніші їхні потреби», — пояснює педагогиня-організаторка театру ляльок Вікторія Земба.

На майданчику перед театром ляльок організували дитячу виставу і концерт місцевих зірок. Імпровізовану сцену декорували дитячими іграшками. Поряд встановили скриньку для благодійних внесків, розклеїли листівки із QR-кодом, який веде на рахунок, а телеканал ТВ7 транслював все дійство у прямому ефірі, де протягом усієї трансляції цей QR-код показували на екрані.

 

Біля театру ляльок організували імпровізовану сцену із великою кількістю іграшок

Ведучий акції Ростислав Соловйов зазначив, що за усіма клопотами, ми почали забувати про саме головне і найцінніше, що є у нас — це наші діти.

«Так сталося, що багато дітей зараз у нас в Хмельницькому не тому, що вони аж дуже хотіли відвідати наше місто, а тому що війна змусила їх переїхати. І ми дуже радо усіх тут приймаємо. Віримо, що дуже скоро усі ви повернетеся до своїх домівок, у свої спальні, в м’якенькі ліжечка. Дуже скоро, ніхто із вас не буде чути сигналів повітряної тривоги, не будуть переховуватися у сховищах і підвалах. Але уявіть собі, що за цих майже два місяці війни, такої малечі у нас в країні стало менше (Станом на ранок 23 квітня щонайменше 208 дітей загинули та 387 отримали поранення — авт.). В прямому сенсі», — сказав Ростислав Соловйов.

Діти, незважаючи на прохолодну погоду, веселилися і танцювали.

На початку концерту, під сумну мелодії «Пливе кача», яку зіграв на лірі і заспівав Ярослав Камінський, присутні згадали дітлахів, які вже ніколи не зможуть сходити на концерти і в театри, ніколи не повернуться до своїх домівок.

Сергій Присяжний виступив і організатором, і звукорежисером, і артистом

Свої пісні дітям дарували також Вікторія Гунченко і Іван Варава, Аліна Мевша і Віталій Коваль, Марина Українець і Павло Дасюк, YabaSvoya і Kate Soul, Олександр Ролдугін і Андрій Журба, Артем Критик і Сергій Присяжний. Саме Сергій Присяжний, як кажуть у театрі ляльок, організував все завдяки своєму авторитету і телефону.

«Він просто дзвонив до наших артистів, розповідав що і коли плануємо і ніхто не відмовив. Підприємці самі виявили бажання долучитися і ми усім присутнім роздали на завершення акції пасочки, щоб усі були долучені до цього світлого свята», — каже Вікторія Земба.

Театр ляльок протягом двох місяців проводить для дітей вистави і майстер-класи

Про зібрані кошти поки говорити рано, Вікторія Земба каже, остаточний підрахунок будуть проводити в понеділок. Але поки тривав концерт, на благодійному рахунку було вже щонайменше понад 12 тисяч гривень.

До благодійної акції долучилися відомі місцеві артисти і музиканти

Благодійна акція спрямована на допомогу дітям, які переїхали з міст, де зараз точаться бої

Музиканти виконували як авторські пісні, так і твори відомих українських виконавців 

Діти охоче усім підспівували і підтанцьовували

Тільки під час самої акції на рахунки надійшло понад 12 тисяч гривень.

Долучитися до акції можна ще протягом кількох днів.

Рахунок доступний за QR-кодом, або на постерах, які розклеєні поряд із театром ляльок.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую