ye-logo.v1.2

Катерина Осадча – королева головних уборів

Культура 13095
Фото: Хмельницький міський відділ ДРАЦС

Починаючи з 17 липня, одна з найяскравіших і найепатажніших телеведучих – Катерина Осадча веде у прямому ефірі шоу «Голос країни». Вона здивувала глядачів кардинальною зміною іміджу.

Тепер головне її завдання – підтримувати і надихати вокалістів. А ще вона зняла капелюха! Одним словом, стало менше епатажу, менше макіяжу, і глядач зможе побачити інший бік її натури, у тому числі й зовнішності.
Неперевершена світська журналістка Катерина Осадча відома як власниця величезної колекції головних уборів і майстриня ставити селебрітіс у незручне становище провокаційними питаннями.
Багатьом дівчатам здається, що Катя Осадча – це така собі світська леді, яка нічим не займається, окрім як ставить відомим людям незручні питання. «Насправді у мене робота нелегка, - каже Катерина. – Можна сказати, що я майже не бачила протягом восьми років, як росте син, часто недосипала ... Знаєте, потрібно розуміти, заради чого ти все це робиш. Повірте, я багатьом жертвувала заради успіху».
І їй усе вдалося. У свої 28 Катерина вже встигла зробити кар'єру моделі (працювала в Токіо, Парижі, Лондоні), вийти заміж, народити дитину, розлучитися і стати відомою телеведучою.

«З дому я ніколи не втікала»
Всупереч повідомленням у пресі з приводу того, що Катерина попсувала батькам нерви, а в 14 років втекла з дому, окрім занять у школі, музики й танців вона, за її словами, не бачила нічого. А в 14 років почала працювати моделлю у київському агентстві. Незабаром за згодою батьків поїхала працювати на три місяці до Японії. Ідея належала Катерині, але батьки не заперечували.
«У старших класах я практично не була в Україні, – каже Катерина Осадча. Я прилітала раз на півроку на два тижні, щоб скласти шкільні іспити. Така сама історія повторилася і в університеті, де я вчилася заочно.

«Бачу ціль – не бачу перешкод»
У неї справді насичений графік роботи – сім днів і ночей поспіль. Сьогодні вона в Києві запитує у зірок про особисте життя, завтра – на Паризькому тижні мод, післязавтра – у Британії на найвідоміших кінних перегонах ... Іноді їй доводиться проводити в чужій країні менше доби.
«За п'ять років нашій команді вдалося зробити популярний телевізійний продукт, – каже Катя. – Ми першими почали запитувати у політиків про особисте життя. Сьогодні вже з'явився цілий жанр в україн­ській журналістиці – світський огляд. У нашій програмі герої почали розповідати про те, про що вони раніше журналістам не говорили. Тобто, можна сказати, що наша команда стала законодавцем формату «Світ­ське життя».
За словами Осадчої, робота журналіста не передбачає щирої близької дружби з опонентами, його завдання – залишатися відстороненим. Проте в українській журналістиці прийнято дружити з зірками, домовлятися з ними і штучно розігрувати сенсації. «Але це не наш шлях, – каже Катя. – У нас все по-справжньому. Розбили мікрофон? Значить, питання було справді «не в брову, а в око».
Нагадаємо, що на одній з вечірок Осадча запитала в Ірини Білик про її гонорар, отриманий за участь у промо-концертах одного з кандидатів у президенти. Співачка тут же вихопила мікрофон в Осадчої, розбила його і одразу покинула вечірку.

«Я можу все»
«Мій син перейшов уже в третій клас, а я цього навіть не помітила, – каже телеведуча. – П'ять років тому я розлучилася з чоловіком, а це, здається мені, було так давно».
Катя зустріла свого майбутнього чоловіка, коли вже закінчувала модельну кар'єру. Через деякий час (коли чекала дитину) почала замислюватися, чим би хотіла займатися. Зрозумівши, що хоче бути телеведучою, прийняла рішення, що після народження дитини займеться журналістикою.
«Але переді мною постав факт: я не володію українською мовою настільки, наскільки цього вимагає телебачення, - каже Осадча. – Коли синові було вже чотири місяці, почала вивчати мову, займатися з викладачем вимовою, дикцією, постановкою голосу. Паралельно вісім років тому працювала позаштатним журналістом розважального проекту на «Першому Національному».
… Згодом Осадча перейшла на телеканал 1 +1, де працює й зараз.
Доки Катерина роз’їжджає по світських раутах, вихованням сина займаються бабусі. «Існує тип жінок, які не можуть собі уявити життя без улюбленої роботи, – каже Катя. – Вони не можуть сидіти вдома і займатися сімейними справами. Я пробула в такій ролі півроку після пологів і стала відчувати буквально фізично прути клітки».

«Міс Капелюшок»
Катя відома величезною колекцією капелюшків. Її головні убори зберігаються у дизайнерів-капелюшників, а деякі – у неї в офісі. «Але я б хотіла, щоб глядач все-таки розумів, що я відрізняюся від екранної Каті Осадчої, – каже ведуча. – У повсякденному житті я не ношу яскраві головні убори, хіба що можу надягти обідки, пов'язки, кепки, шапки. А також абсолютно не фарбуюся, даю можливість відпочити шкірі. Уявіть собі: заходжу в літак не нафарбована. А виходжу – в образі. Стюардеси завжди страшенно дивуються: начебто, в літак не сідала, звідки ж тоді взялася?».
Катерину часто запитують, чому вона зважилася використовувати такий аксесуар у своєму образі? Свого часу перед всією командою було поставлено завдання: створити з ведучої образ епатажного фріка. Тобто, світського хронікера, вигляд якого дивував би, журналіста, якого було б видно здалеку в будь-якій точці світу, на будь-якій вечірці. Капелюшок – це продумана частина образу світської журналістки креативним продюсером. Катерина, як колишня модель, звикла до подібних експериментів. Тому в будь-якому образі почувається комфортно.

Чоловіки в її житті
«Мій чоловік був старший від мене на 15 років, – каже Катерина. – Він був депутатом третього скликання Партії зелених і хотів головувати у сім'ї. Але коли почав відчувати, що я потихеньку виходжу з-під сфери його впливу, між нами почалися непорозуміння.
У нашому розлученні, безумовно, відіграла роль і моя кар'єра, якій я завжди приділяла багато уваги. Зрештою, стало зрозуміло, що в такому форматі ми уживатися не можемо. У мене було своє життя, у нього – своє. Люди завжди відчувають, добре їм удвох чи ні. Ми поговорили і дійшли висновку, що нам некомфортно на одній житлоплощі ...
Минуло п’ять років, відколи Катерина розлучилася. І зовсім про це не шкодує. Адже нестачі у чоловічій увазі вона не має.
Подейкують, що в розриві Володимира Кличка з американською актрисою Хайден Панеттьєрі була об'єктивна причина. І вона зовсім не у відстані між екс-закоханими, а в красі укра­їнської телеведучої Каті Осадчої...
Як виявилося, незадовго до того, як Кличко оголосив на весь світ, що вони з Хайден розлучаються, боксер провів кілька днів у товаристві Катерини. Разом вони побували на острові Майорка, де їх і застукали всюдисущі папараці.
…А нещодавно, на показі дизайнера Філіпа Плейна у Мілані на Тижні моди, російський співак Філіп Кіркоров зробив їй несподівану пропозицію. Розмовляючи про сімейні цінності й дітей, Катя поцікавилася у Філіпа, чи правда, що він зібрався всиновити дитину. На що той відповів, що має ще достатньо власних сил. Уважніше придивившись до Осадчої, він раптово запропонував народити йому малюка, переконуючи, що дитина вийде дуже красивою і обіцяв Каті величезну суму за вагітність від нього. Осадча, звичайно, відмовилася від такої честі, і тепер Кіркорову доведеться шукати іншу кандидатуру на роль матері своєї дитини.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую