ye-logo.v1.2

Скульптуру молекули вірусу встановили в Городку

Культура 3476
Скульптуру молекули відкрили в Городку
Скульптуру молекули відкрили в Городку. Фото: Городок.City

Її встановили біля місцевого музею.

Оригінальна архітектурно-скульптурну композицію молекули встановили в Городку біля місцевого музею. Про це повідомляє horodok.city. Автори ідеї – Микола та Галина Гуменюки, меценати, завдяки чиїм зусиллям торік у Городку відкрили оновлений та реконструйований краєзнавчий музей «G-Museum».

Скульптура має вигляд побитого, пошматованого вірусу, на який впливали різними ліками та вакцинами.

«І вірусу все таки не вдається проникнути всередину організму. Цим ми хочемо зміцнити у людей віру і вселити надію у те, що і теперішнє зло буде подолано, коли всі згуртовані, – цитує horodok.city професора медицини Миколу Гуменюка. – Бо що навчила нас пандемія ковіду? Навчила гуртуватися. Весь світ згуртувався. Мікробіологи, імунологи, вірусологи, фармакологи, фармацевти, лікарі різних спеціальностей, біотехнологи об’єднали всі свої зусилля».

В архітектурно-скульптурній композиції відтворили всі основні принципи дії хвороби – і частину вірусу всередині організму, як він проникає в клітину, циркулює у крові, як йому не дають розмножуватися далі...

За словами архітектора скульптурної композиції Миколи Ліфіренка, над скульптурою працювали з серпня 2021 року у співавторстві зі скульптором Валентином Дановським.

Читайте також: Тіна Кароль, Dorofeeva, Jerry Heil, Майкл Щур, Марина Круть: підбірка нової української музики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую